Men selv om KrF lider nederlag i Stortinget tirsdag i begge saker, tviler partiets fylkesledere på at velgerne vil straffe dem for å ha kjempet og tapt.

Tirsdag skal både liberalisering av bioteknologiloven og spørsmålet om henting av asylsøkere fra Hellas til Norge opp til votering i Stortinget.

«Er synlige i de viktige sakene»

KrF ligger an til tap i begge sakene, som har vært viktige verdispørsmål for partiet. Men flere fylkesledere i KrF som NTB har vært i kontakt med, tror velgerne vil vise forståelse.

– Det er viktig for å sikre oppslutning at vi er synlige i de viktige sakene, sier fylkesleder Bror-Lennart Mentzoni i Vestfold og Telemark KrF.

– De velgerne som er opptatt av dette, ser at det er KrF man må stemme på.

Mener sakene viser KrFs relevans

Fylkesleder Espen Andreas Hasle i KrF Oslo åpner for at partiet kan stemme mot regjeringspartnerne og støtte opposisjonen for å få hentet asylsøkere fra Hellas.

Men heller ikke han mener alt er tapt hvis KrF skulle gå på dobbelt nederlag.

– Noen kommentatorer sier at KrF blir overflødig. Jeg mener det stikk motsatte. Vi trenger et sentralt verdiparti som kjemper for de svakeste i verden. Selv om vi taper, har det til de grader vist KrFs relevans, sier Hasle.

Ser at partiet har kjempet

Fylkesleder Oddny Helen Turøy i Rogaland KrF har samme syn.

– Jeg tror velgerne blir skuffet, men at de vil se at vi virkelig har kjempet, og at mange ser at KrF er viktig, sier hun.

Frir til Senterpartiet

Fylkesleder Randi Walderhaug Frisvoll i Møre og Romsdal mener det vil være veldig negativt for KrF om partiet skulle gå på et dobbelt tap. Særlig asylsaken er viktig for Frisvoll.

Frisvoll vil likevel ikke at KrF skal forlate regjeringen om partiet ikke får gjennomslag, men hun tilføyer at det kan få konsekvenser for senere samarbeid.

– Vi er veldig enig med Sp i veldig mange saker. Det er ikke urimelig at vi kan samarbeide med Sp senere. Politikken utvikler seg, sier hun.