Nyheter

KrF sender rundskriv om Israel-boikott

KrFs stortingsgruppe reagerer på at et fylkeslag stemte for et forslag om å ikke handle varer fra okkuperte områder. Nå går rundskriv ut til lokalpolitikere.

Det har vakt reaksjoner at Trøndelag KrF stemte for et slikt forslag i fylkestinget. Israel var eneste land som var nevnt som okkupasjonsmakt, ifølge Dagen.

Grøvan reagerer

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan var en av dem som reagerte. Han omtalte vedtaket som beklagelig, og sa at det ikke er i tråd med KrFs partiprogram.

KrFs stortingsgruppe har nå laget et rundskriv som skal sendes alle lokale representanter, skriver avisen. Stortingsrepresentant Geir Toskedal sier det ikke er snakk om en instruks til lokalpolitikerne, men en retningslinje for å klargjøre hvor KrF står dersom det skulle komme boikottforslag som lokallag eller fylkeslag må ta stilling til.

UD: Kan ikke stoppe kommunale boitkottaksjoner

Utenriksdepartementet har tidligere slått fast at regjeringen ikke kan hindre kommunale boikottaksjoner, såfremt varer fra alle okkuperte områder behandles likt. Tromsø, Hamar og Trondheim har allerede vedtatt å ikke kjøpe varer og tjenester som er produsert i israelske bosetninger på Vestbredden, og byrådet i Oslo ønsker å gjøre det samme.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter