Nyheter

KrF-profil inspirerer De Kristne

KrFs varaordfører i Bergen, Marita Moltu, er blant trekkplastrene på «inspirasjonshelg» hos konkurrenten Partiet De Kristne (PDK).

KrF-topper i vest er overrasket – selv oppgir Moltu at det kun handler om å holde et foredrag om barnevern.

– Det er et faglig innlegg jeg skal holde. Jeg har ingen annen rolle der, sier Moltu til Vårt Land.

Det er fylkespartiet til PDK i Sogn og Fjordane som innbyr til samlingen i forkant av årsmøtet neste helg. Som varaordfører i Norges nest største by er Moltu en av KrFs fremste lokalpolitiske profiler.

«Gledet seg»

I invitasjonen på Facebook heter det: «Partiet De Kristne Sogn og Fjordane har den glede å invitere deg til inspirasjonshelg på Innvik Fjordhotell med Marita og Tomas Moltu og Ola Einarson Hals 02- 04. mars 2018!». PDKs fylkesleder Bjørg Sølvi Refvik organiserer samlingen.

– Hvorfor inviteres en politisk konkurrent som Marita Moltu for å inspirere på PDKs seminar?

– Vi har invitert henne for å holde et foredrag om barnevernet. Det er et aktuelt tema her i fylket vårt. Hun syntes det var hyggelig og sa hun gledet seg til å være sammen med oss. Mer enn konkurrent er hun en positiv inspirasjon for oss, svarer Refvik.

Hun sier PDK tidvis møter antydninger om at det er nettopp dem som er skyld i at KrF har mistet oppslutning.

– Men vi velsigner KrF, vi. Selv om de av og til gir oss skyld for dette, sier Refvik.

LES OGSÅ: – Aps retningsvalg om innvandring kommer til å gjøre vondt

Ektemannens exit

Marita Moltus mann, Tomas Moltu, er tungt til stede i programmet for seminaret. Tomas Moltu var i to perioder leder for Bergen KrF og i sin tid skolebyråd for KrF i storbyen.

Han brøt med KrF i 2016, meldte seg inn i Partiet De Kristne og ble foran stortingsvalget i fjor listetopp for KrFs lille konkurrentparti i Hordaland. Under inspirasjonshelgen i Innvik skal Tomas Moltu i ilden i nærmere to timer under tittelen «PDK i det politiske landskapet».

Hos Venstre også

Marita Moltu har vært fast i Bergen bystyre siden 2009, og ble varaordfører for KrF etter kommunevalget i 2015. Overfor Vårt Land fremstiller Marita Moltu oppdraget hos PDK som uproblematisk:

– Dette er en konferanse. Jeg har selv deltatt tilsvarende hos Venstre og KrF sentralt har eksempelvis hatt Høyres Børge Brende som taler under landskonferanse, forklarer hun.

– Men hvordan harmonerer det at en varaordfører fra KrF inngår i overskriften for en inspirasjonshelg for konkurrenten PDK?

– At jeg nevnes i tittelen her har ikke jeg selv bidratt til. Men de synes dette er til inspirasjon, svarer Moltu.

– Men kan en varaordfører for KrF delta slik for en politisk konkurrent?

– De vet at jeg er opptatt av barnevernet. Det ligger ikke mer i deltakelsen enn dette. Det handler om et rent faglig innlegg, og jeg har ingen annen rolle i PDK, svarer Moltu.

LES OGSÅ: KrF-lag i vest drøfter regjeringsdeltakelse

«Litt spesielt»

– Dette høres da litt spesielt ut, sier finansbyråd Dag Inge Ulstein i Bergen om Marita Moltus kommende deltakelse hos PDK.

Ulstein er kollega med Moltu i KrFs styringsapparat i vestlandsbyen og sier han «ikke er så opptatt av hva andre partier gjør».

– Men jeg vil heller bruke tiden på å påvirke og gjennomføre god KrF-politikk lokalt, politikk som forhåpentligvis kan bli til inspirasjon for KrF-ere andre steder i landet, sier han.

LES OGSÅ: KrF går mot «dødsgebyret»

Overrasket

Nyvalgt fylkesleder i Hordaland KrF, Dag Sele, sier:

– Jeg legger ikke skjul på at jeg er litt overrasket.

– Er det helt greit at en KrF-varaordfører i Norges nest største by inngår i en inspirasjonshelg for annet parti?

– På generelt grunnlag vil jeg jo si at dette er uvanlig. Det hender jo partier deltar med hilsninger til hverandre. Og når statsråder har talt hos KrF er det i kraft av å være fagstatsråder.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter