Nyheter

KrF-nestleder inn hos Hareide – blir «super-statsekretær»

Ingelin Noresjø som er partiets annen nestleder får fremskutt posisjon i Knut Arild Hareides samferdselsdepartement.

Etter det Vårt Land erfarer blir hun utnevnt i statsråd i morgen. Dermed styrkes distrikts- og kvinneprofilen i KrFs regjeringslag. I følge KrF-kilder er Noresjø tiltenkt en operativ rolle for den politiske departementsledelsen lokalt.

I KrFs apparat opplyses det at statsrådslaget utover Hareide er uforandret. Det betyr at Kjell Ingolf Ropstad fortsetter i posten som barne- og familieminister, Olaug Bollestad som landbruksminister og Dag Inge Ulstein som utviklingsminister.

Ved 18-tiden var dette status, om ikke hendelser knyttet til andre partier rokker ved bildet. Vårt Land har dessuten grunn til å tro at Hareide ved sin inntreden la stor vekt på ikke å fortrenge Ulstein fra posisjonen han nå har.

Kabalen innebærer også at Hans Olav Syversen og Line Henriette Holten, som var inne i bildet tidligere i dag, ikke havnet i poster.

Nestleder Noresjø skal ha viktige partioppgaver – og skal profilere

Ingelin Noresjø ble valgt til KrFs andre nestleder under landsmøtet i fjor. Hun er fra Fauske, er fylkesråd for partiet i Nordland og innehar der en tung posisjon for partiet i lokalpolitikken. Noresjø ventes fra sin nye rolle også å bli en profil for partiet i distriktspolitikken.

Hans Olav Syversen har i det første regjeringsåret vært KrFs statssekretær ved Statsministerens kontor, i praksis en slags «superstatssekretær» for partiet. Syversen bidrar til viktige vurderinger for partiet i det politiske arbeidet. Også Noresjø er tiltenkt en tung nøkkelrolle i partiarbeidet på sin nye post.

Statssekretærene er nummer to hos statsråden – flere av dagens forblir på sin post

Det arbeides også med andre statssekretærer til KrFs statsråder, men trolig beholder partiet de fleste av dem man har i dag. Siden det ligger an til at KrF beholder dagens statsråder i dagens departementer, trengs det ikke stor nyrekruttering.

KrFs skulle ved 20-tiden ha et telefonisk møte med stortingsgruppen. Der skulle gruppeledelsen orientere om statsrådsprosessen.

LES OGSÅ OM DEN NYE REGJERINGEN:

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter