Nyheter

KrF-lederne kjenner seg ikke igjen

Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad kjenner seg ikke igjen i Erstads virkelighetsforståelse.

OBS: Ingen i KrF-ledelsen har ønsket å svare på Vårt Lands spørsmål, men i stedet sendt noen generelle kommentarer via e-post eller sms.

– Alle vet at KrF har vært gjennom et opprivende samarbeidsvalg, det har vært en tøff periode for vårt parti. Tilliten mellom partivenner ble svekket, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad.

Ulik virkelighet

Han sier hans fokus nå er å se framover, bygge opp partiet igjen og jobbe med å få KrF-gjennomslag. Når det gjelder Erstads påstander om hans oppførsel, og om forholdet mellom ham og Knut Arild Hareide, sier han:

– Det er ulike virkelighetsforståelser om hva og hvorfor ting utartet seg som de gjorde i høst. Jeg er glad for den støtten jeg har fått av Knut Arild Hareide.

Annen oppfatning

Også Bollestad har en annen versjon av hva som skjedde enn Erstad.

– Dette er Erstad sin fortelling, hvor han deler sine oppfatninger og opplevelser. Jeg har respekt for at han ønsker å gjøre det, men på en del punkter har jeg nok en annen oppfatning både av hva som skjedde og hvorfor det skjedde. Det tegnes et bilde som jeg ikke kjenner igjen, sier hun.

LES OGSÅ: Anklager om «svik» og abortoppgjør i bokdrama om KrFs skjebnehøst

Vil ikke dvele

Heller ikke Bollestad ønsker å gå inn i forhold som tas opp i boka og gjelder hendelser under veivalget.

– Det har liten hensikt å dvele ved en opprivende samarbeidsdiskusjon i partiet. Jeg er opptatt av at sammen kan bygge KrF for framtiden og få gjennomslag for våre saker som en bedre hverdag for familier, levende distrikt, bekjempe klimakrisen og internasjonal rettferdighet.

Angrer ikke

Til NRK forteller Kjell Ingolf Ropstad at dette var en situasjon som stoppet hele det politiske Norge. Han ønsker ikke å kommentere nevneverdig boken til Erstad, men forteller at han har god samvittighet etter den dramatiske høsten.

 Dette er Erstads oppfatning av situasjonen og jeg velger ikke å gå inn å kommentere det han skriver, forteller Ropstad.

Ropstad forteller videre at han ikke angrer på noe konkret når det gjelder hvordan veivalget ble tatt.

– Jeg kunne sikkert gjort noe annerledes, men jeg har god samvittighet for den høsten. Var en krevende situasjon for hele partiet, forteller han.

– Erstad tegner et bilde langt på vei mot at nestlederne fraksjonerte mot egen leder. Hva tenker du om det?

 Dette var en krevende situasjon for hele partiet og da partilederen valgte å gå ut som han gjorde med sitt retningsvalg så var det veldig krevende. Vi visste at vi var uenige og gjorde det vi kunne for å holde partiet sammen, så derfor er jeg jo glad for at jeg har god kontakt med Hareide nå, forteller Ropstad til NRK.

Avstår

Også tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide har både fått boka av Erstad og blitt kontaktet av Vårt Land i forbindelse med vårt intervju med Erstad. Han ønsker ikke å kommentere innholdet.

LES OGSÅ: Hareider-rådgiver om nestlederne: - Han ga dem lillefingeren, så tok de hele hånda

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter