Nyheter

KrF halvert i Bergen

Varaordføreren og en bystyrerepresentant har meldt overgang til Partiet De Kristne.

Varaordfører Marita Moltu i Bergen meldte seg ut av KrF i mars:

– Begrunnelsen for min avgjørelse handler i hovedsak om manglende tillit til partiet både lokalt og nasjonalt. Dette innebærer både partikultur og politiske veivalg, skrev Moltu i en pressemelding.

Nå får Moltu følge av bystyrerepresentant Elisabeth Leirgul. Til Bergens Tidende forklarer Leirgul utmeldingen med at hun ikke ser noen fremtid for de verdikonservative i KrF.

LES MER: Moltu refser KrF

Velgerjakt

Både Moltu og Leirgul melder nå seg inn i Partiet De Kristne (PDK). Med de to overgangene har KrF mistet halvparten av sin bystyregruppe.

Leirgul sier til avisen at KrFs jakt på nye velgere ikke er noe hun støtter:

– Partiet har endret strategi. De er opptatt av å nå nye velgergrupper, og beveger seg dermed bort fra gamle verdikonservative standpunkt.

Hun nevner blant annet flyttingen av den amerikanske ambassaden til Jerusalem og ekteskapet mellom mann og kvinner som saker der hun mener at KrF har sviktet sitt primære standpunkt.

Vårt Lands fortalte i vinter at Marita Moltu, som varaordfører for KrF, skulle være trekkplaster under inspirasjonshelg hos Partiet De Kristne, noe som skapte bølger internt i KrF vestpå. At Moltu overfor avisen Dagen ikke ville svare på om hun stemte KrF ved fjorårets valg, bidro til forsterket undring.

LES MER: KrFs varaordfører trekkplaster hos Partiet De Kristne

Valg

Da varaordfører Marita Moltu meldte seg ut av KrF, ble hun uavhengig i bystyret. Det førte også til at byrådet mistet flertallet. Nå skal hun fronte Partiet De Kristne i vestlandsbyen.

Bergens Tidende skriver at begge stiller seg til disposisjon for PDK ved neste års kommunevalg.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter