Nyheter

KrF-Grøvan åpner for å fortsette på Stortinget likevel

Etter først å ha sagt nei vurderer Hans Fredrik Grøvan å ta gjenvalg til Stortinget. Sørlendingen er parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti (KrF).

Årsaken er at lokallag i Vest-Agder ønsker at 66-åringen fortsetter på Stortinget, skriver Fædrelandsvennen.

– Hvis det er et sterkt lokalt engasjement for at jeg likevel stiller, er jeg åpen for å vurdere det, uten at jeg har konkludert på den ene eller andre måten, sier Grøvan, som har sittet på tinget siden 2013.

Er ikke lei av politikk

For å unngå en utfordrende nominasjonsprosess og for å slippe yngre krefter til, ville Grøvan først ikke ta gjenvalg.

– Det er ikke fordi jeg er lei politikk eller at jeg har mistet motivasjonen, men for å ikke legge opp til en krevende prosess fra min side. Men om andre ønsker det sterkt, er jeg åpen for en ny vurdering, sier han.

Ropstad på topp

Det er i realiteten avklart at partileder Kjell Ingolf Ropstad nomineres på topp i Aust- og Vest-Agder, som fortsatt er separate valgdistrikter.

Dersom tradisjonen tilsier annenhver mann og kvinne på de to øverste plasser, vil Grøvan havne på tredjeplass, noe som trolig kun vil gi en varaplass på Stortinget. Lokallagene i Lyngdal og Flekkefjord uttaler åpent at de vil ha Grøvan på andreplass og med det bryte tradisjonen.

Jorun Lossius er vara for Kjell Ingolf Ropstad og aktuell for andreplassen i begge Agder-valgdistriktene.

LES MER:

Se oversikt over hvilke stortingsrepresentanter som tar gjenvalg og ikke

Marianne Martinsen fortel om kva som ligg bak at ho ikkje stiller til val neste år: – Det er vanskeleg i en organisasjon når folk mister tillit til kvarandre

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter