Nyhet

Malaysiske myndigheter har funnet 139 graver spredt over 17 forlatte leire i jungelen mellom Malaysia og Thailand. Det er ikke klart hvor mange mennesker som ligger i hver av dem, men den største kan inneholde levninger av så mange som 100 mennesker. Det er uklart hvem som ligger i gravene, men ifølge nyhetsbyrået AP ligger de i leire der rohingya-muslimer har blitt samlet av menneskesmuglere.

Politifolk blant de mistenkte

Den ene av de malaysiske gravene skal ligge bare hundre meter unna en massegrav avdekket på thailandsk side av grensen tidligere denne måneden. Men de som er funnet i Malaysia skal være mye større.

Basert på gravfunnene tror myndighetene at to eller tre av leirene kan ha vært bebodd inntil for to uker siden, skriver engelske The Guardian. Siden nyttår har 37 mistenkte menneskesmuglere blitt arrestert av malaysisk politi og det var under etterforskningen av disse at politiet fant leirene. To av de arresterte var politimenn. Under en pressekonferanse lovet politisjef Khalid Abu Bakar at ingen vil bli spart i etterforskningen, heller ikke myndighetspersoner.