Nyheter

Krekar-advokat skal forsvare sjikane-tiltalt pastor

Torsdag må pastor Jan Kåre Christensen møte i retten, tiltalt for å ha kalt pastor Jan-Aage Torp «horebukk» og «gammel gris».

– Han har formuleringer som er å gå langt ut over det å gi uttrykk for sine meninger og sin overbevisning fra Bibelen, sa Jan-Aage Torp, pastor i Oslokirken Restoration etter at han hadde levert anmeldelsen av Christensen i fjor høst.

I bloggen til Christensen blir Torp omtalt blant annet som «gammel gris», korrupt, navlebeskuende, selvsentrert, horebukk og at han og hans kone lever i hor. Det finnes over 1.200 blogginnlegg på Christensens blogg, og flere titalls personer anklages for å være ekteskapsbrytere, hyklere, horebukker, spiritister, kontrollert av satan og på vei til helvete.

LES MER: Nettsjikane mot Jan-Aage Torp blir rettssak

Vedtok ikke forelegget

I januar møttes pastorene Torp og Christensen i konfliktrådet uten å finne en løsning. Dermed fikk Christensen et forelegg fra politiet på 10.000 kroner for brudd på Straffelovens paragraf 390a «for ved plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred».

Christensen vedtok ikke forelegget og må derfor møte i Oslo tingrett. Blir han dømt her, prosederer politiet på at forelegget økes til 12.000 kroner. I tillegg vil påtalemyndigheten kreve saksomkostningene dekket.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Teste ytringsfrihetens grenser

Normalt har ikke partene advokater i slike saker, men på grunn av sakens prinsipielle karakter har Christensen bedt om å få Brynjar Meling som forsvarer. Meling er mest kjent for å forsvare mulla Krekar.

– Det prinsipielle med saken er å finne ytringsfrihetens grenser. Hvor langt kan man gå i en religiøs debatt og diskusjon, uten at det går over i plagsom adferd, skriver Meling i en e-post til Vårt Land.

– Norges-historiens største justismord

Christensen hevder han ikke har gjort noe straffbart og skriver på sin blogg at en dom vil være Norges-historiens største justismord.

«Ren og skjer kristendomsforfølgelse», skriver han.

– Vil du prosedere på frifinnelse, Meling?

– Ja. Men det er ingenting i veien med straffreaksjonen, dersom dette er et straffbart forhold, svarer han.

Tar dommen med glede

Christensen tar den kommende rettssaken med stor ro.

– Torp er så pompøs og narraktig at alt det jeg har skrevet og talt om ham er sant. Skal jeg bli dømt for det? Da tar jeg dem dommen med glede! skriver Christensen om den kommende rettssaken.

I blogginnlegget kaller han Torp blant annet for psykopat, hat-pastor, horkarl og falsk apostel. Han skriver også at Torp har større tanker om seg selv enn Anders Behring Breivik hadde om seg selv.

Christensen oppfordrer støttespillerne sine til å møte opp under rettsaken og be.

– Slik at Torps og politiets løgner og kvalmende væremåte må komme for dagen for alle og enhver! skriver han.

– Kjenner Guds ånd

Da Vårt Land intervjuet Christensen i fjor høst, forklarte han hvorfor han skriver alle innleggene der han langer ut mot pastorer og kristen-kjendiser som har giftet seg på nytt:

– Alle andre unnlater å skrive om det. For meg som en liten aktør er dette den eneste måten å nå ut. Etter jeg har skrevet et innlegg kjenner jeg Guds ånds salvelse. Jeg kjenner Gud maner meg til det. Det føles riktig, sa Christensen til Vårt Land da anmeldelsen ble kjent.

Bistandsadvokat for Jan-Aage Torp er Ann Helen Aarø.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter