Nyheter

Korsets Seier mister pressestøtten

Medietilsynet mener avisen ikke har nok bredde. Dermed går avisen glipp av 1,4 millioner kroner.

«Tilskuddsutvalget mener at Korsets Seier ikke har et tilstrekkelig bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder», skriver Tilskuddsutvalget, som på vegne av Medietilsynet vurderer hvilke aviser som har krav på støtte.

Tilsuddsutvalget har tatt stikkprøver i fem utgaver fra 2015 for å vurdere avisen. De mener også at det journalistiske innholdet ikke er rettet mot allmennheten, men snarere mot medlemmer i pinsebevegelsen og andre frikirkelige menigheter – noe som er i strid med forskriften.

LES OGSÅ: «No brukar dei blåblå flyktningkrisa til å kutte i pressestøtta»

Ikke oppsigelser

– Det er klart at dette påvirker oss økonomisk, sier styreleder Frode Sigmund Ljones, i Korset Seier Publikasjoner til Dagen.

Pressestøtten utgjør i dag om lag en sjettedel av avisens inntekter. Styrelederen tror de tross inntektstapet skal slippe å si opp ansatte.

– KS har mottatt pressestøtte fram til i dag, og vi ser ikke at vi har gjort endringer i produktet det siste året som skulle endre grunnlaget for støtte. Vi er derfor uenige i begrunnelsen og vurderer nå mulighetene for en klage, sier Ljones til Korsets seier.

ÅMÅS: – Innvandrermedier må bli bedre for å overleve

Ny tilskuddsordning

Medietilsynet opplyser om at Korsets seier nå har søkt støtte under en ny ordning. Fram til nå har KS fått støtte fra Kulturrådet. Denne ordningen har gått inn og Korset seier søkte om produksjonstilskudd fra samme ordning som for eksempel Vårt Land får støtte fra.

På grunn av en overgangsordning for aviser som fikk støtte fra den nedlagte ordningen, skal KS' støtte fases ut i løpet av en treårsperiode.

LES OGSÅ: – Det er dypt tragisk at Salemkirken i Oslo blir lagt ned

Nei til Norge Idag

Den kristne avisen Norge Idag søkte også om produksjonstilskudd og fikk nei. Også her ga Tilskuddsutvalget råd om avslag, men Medietilsynet hadde i dette tilfellet «berettighet tvil» rundt avslaget. Norge Idag har ikke fått støtte fra Kulturrådet de siste årene, og vil derfor ikke være omfattet av overgangsordningen.

Begge avisene kan klage på vedtaket.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter