Nyheter

Koronasmittet biskop trosset myndighetene. Nå er han død

Den amerikanske biskopen Gerald Glenn, grunnlegger av New Deliverance Evangelistic Church i Chesterfield, Virginia, døde påskeaften, etter å ha blitt smittet av covid-19 tidligere denne måneden. Det skriver The New York Times.

Den 66 år gamle biskopen vekket oppsikt da han under en preken forkynte at «Gud er større enn dette fryktede viruset». Under samme preken understreket han også at han kom til å fortsette å forkynne Guds budskap frem til han havnet i fengsel eller på sykehus, skriver avisen.

Gerald Glenn trosset med det myndighetenes oppfordringer om sosial distansering. Fem dager etter at Virginia-guvernør Ralph Northam ba innbyggerne unngå ansamlinger på mer enn ti personer, holdt Glenn den omtalte gudstjenesten.

Gerald Glenn hadde divertikulitt, som er en betennelse i tykktarmen. Også hans kone, Marcietia Glenn, og tre av deres barn testet positivt for viruset.

Flere omdiskuterte menigheter

Gerald Glenn og New Deliverance Evangelistic Church er ikke den første menigheten som har vært i internasjonale mediers søkelys.

Den franske pinsemenigheten La Porte Ouverte Chrétienne har fått merkelapp som episenteret for smitten i Frankrike. Det skjedde etter at nærmere 100 deltakere fra en konferanse ble smittet av viruset. Selv føler de seg urettferdig utpekt som nasjonale syndebukker.

I Sør-Korea var dommedagskirken Shincheonji Church of Jesus et sted det tidlig ble knyttet mye smitte til. Etter at 60 prosent av smittetilfellene i landet i slutten av februar gjaldt medlemmer av menigheten, ble det bestemt at samtlige av kirken 200.000 medlemmer måtte testes.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter