Noen få minutter over klokka 12 ankom følget med de kongelige, inkludert prinsessens barn.

Gudstjenesten i Holmenkollen kapell ledes av sogneprest Jan-Erik Heffermehl, mens Petter Amundsen er organist.

Kongeparet feirer jul på Kongsseteren, som ligger drøyt fem minutters kjøring unna kapellet. Også prinsesse Märtha Louise tilbringer julen der.

Durek Verrett ble kjent for nordmenn i forbindelse med at han og prinsesse Märtha Louise i mai erklærte at de var et par. Dette var like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman».

Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, og det munnet ut i at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

Kongens program som planlagt

Kong Harald (82) ble forrige uke sykmeldt med en virusinfeksjon og deltok blant annet ikke i det ekstraordinære statsrådet onsdag da Frps Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder. Nå er han på bedringens vei.

– Kongens program går som planlagt i romjulen, sa Sven Gjeruldsen i kommunikasjonsavdelingen ved Slottet til NTB lille julaften.

Det innebærer også at han holder årets nyttårstale til folket, og denne sendes nyttårsaften.

Kronprinsfamilien i Uvdal

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal i Buskerud, og i år er det feiring på hytta.

Julaften deltok kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby på gudstjeneste i Uvdal kirke.

– Det er veldig hyggelig at de ville feire julen sammen med oss, fortalte sogneprest Stina Frøvoll Torgauten til NTB.

(©NTB)