Nyheter

Kong Harald utskrevet fra sykehuset

Slottet bekrefter at kong Harald ble skrevet ut fra Rikshospitalet mandag ettermiddag.

Slottet bekrefter at kong Harald ble skrevet ut fra Rikshospitalet mandag ettermiddag. Sykehuset fortsetter utredningen av hans tilstand.

Kongen er fremdeles sykemeldt ut denne uken, opplyser Slottet i en pressemelding.

Ble innlagt på grunn av tung pust

Kongen ble innlagt fredag morgen på grunn av tung pust. Senere på dagen opplyste dronning Sonja at det gikk bra med kongen, og at han snart ville være på beina igjen.

Kronprinsen tok over de faste postene etter at kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet. Covid-19 er utelukket.

Kongen skulle etter planen foreta den høytidelige åpningen av det 165. storting fredag 2. oktober. Slottet har opplyst at kronprins Haakon nå vil gjørte dette og at dronning Sonja også vil være til stede.

Til tross for sine 83 år er kongen fremdeles i jobb og på reise i inn- og utland, uten å ha spesielt mange sykmeldinger de senere årene.

Har ikke fastlege

Kongen har ikke fastlege, men han har en lege han benytter fast, og vedkommende holder til på Rikshospitalet. Det var også der monarken var innlagt sist han var sykmeldt, i januar i år.

Han ble innlagt onsdag 8. januar etter å ha opplevd svimmelhet. Det ble ikke funnet alvorlig sykdom, men han var sykmeldt i to uker.

I tillegg var kong Harald sykmeldt noen dager like før jul i fjor på grunn av en virusinfeksjon. Da var det to år siden forrige sykmelding for kongen.

LES MER:

* Ukas quiz: Hvor lenge har du vært gift for å feire diamantbryllup?

* Rørt mamma da prins Sverre Magnus ble konfirmert

* Dronningen om korona-tiden: – Man føler seg jo isolert

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter