Religion

Kommunen forsvarer Nav-kommentaren

Oslo kommune står for kommentaren fra Nav-ansatt som ble kritisert av Diskrimineringsnemnda.

«Ja, jeg tenker at siden du er så… (ler)… Du vet jo hvor sosialhjelp kommer fra? Det er fra skattepenger, fra Vinmonopolet, fra grisebønder, fra butikker som selger alkohol. Så er det jo ikke noe alternativ heller siden du er så religiøs.» Slik siterer Diskrimineringsnemnda en kommentar fra en Nav-ansatt i Oslo som behandlet sosialstønadssøknaden til den oppsagte lærervikaren ved Ekeberg skole.

Med fire stemmer mot én konkluderte nemnda med at Nav hadde diskriminert med denne kommentaren.

LES OGSÅ: Lov å si opp den som nekter å håndhilse

Står for sitatet

I vedtaket står det at Nav ikke fattet avstand fra uttalelsene. Det står Nav i Oslo fortsatt for, forteller Atle Torvund fra kommuneadvokaten.

– Det er en enkeltstående setning fra en ganske lang samtale. Alt under ett gir jo ikke kommentaren et riktig inntrykk av samtalen, sier Torvund.

LES OGSÅ: Ber Nav ansette folk som ikke diskriminerer

Kommunen skal vurdere nøye

Heller ikke i vedtaket om sosialstønad skal kommunen ha forandret mening. Etter at han ikke fikk fornyet vikariatet på Ekeberg skole, mente Nav at mannen hadde takket nei til et arbeidstilbud, og dermed ga de ham ikke full sosialstønad, noe som skapte vansker for ham og familien, ifølge mannen selv.

Kommunen har forsvart saken gjennom behandlingen i Diskrimineringsnemnda, og Torvund presiserer at kommunen ikke er ferdig med å vurdere nemndas vedtak. De skal kommunen gå gjennom vedtaket nøye, for å se om det inneholder lærdom de kan ta til seg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion