Nyheter

Knut Arild Hareide: – La aldri lokk på debatter

KrF: Som partileder syntes Knut Arild Hareide det var vanskelig å finne samlende løsninger i spørsmål med stor uenighet i partiet, men ønsket respekt og romslighet for ulike meninger.

Hareide var som partileder ikke glad i debatter som gjenspeilet kløften mellom verdikonservative og mer verdiliberale, sa avtroppende KrFU-leder Martine Tønnessen i intervju med Vårt Land i går.

I KrF har det vært lite debatt om spørsmål det er stor uenighet om – som veivalg, abort, eller likekjønnet ekteskap. Det kan ikke fortsette, mener Tønnessen, og tror partiet fremover må ta disse debattene på landsmøtene.

– KrF må ikke være redd for å debattere, det er ikke farlig å være uenige, sier hun.

Respekt for ulike meninger

– Som partileder er det alltid krevende å finne samlende løsninger på spørsmål som det er delte meninger om i partiet. Derfor har jeg også påpekt viktigheten av respekt og romslighet for ulike meninger i disse spørsmålene, skriver Hareide i en tekstmelding til Vårt Land.

– Jeg er stolt over at jeg som partileder aldri la lokk på noen debatter. Selv om jeg naturlig nok ikke maktet å løfte alle, skriver han.

Enig i «forløsende»

Tønnessen mener debatten i fjor høst om veivalg, som også var skjøvet på, var forløsende for KrF. Da Hareide ba partiet ta et valg mellom å støtte en blågrønn regjering og en rødgrønn, ble det en åpen diskusjon, peker hun på.

Hareide er enig i at debatten i 2018 var forløsende og peker på at KrF fikk «honnør fra folket og et samlet mediekorps» for at partiet tok en slik debatt i åpent lende.

LES MER: Avtroppende KrFU-leder etterlyser de vanskelige verdidebattene internt i KrF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter