Nyheter

– Klimasaken berører alle andre saker

Erna Solberg mener Miljøpartiet De Grønne er et ett-saks-parti. – Absolutt ikke, sier Rasmus Hansson.

– Foreløpig har Miljøpartiet De Grønne bare vært synlig på én sak på riksplan: klima og miljø, sa Erna Solberg i Vårt Lands sommerintervju nylig.

– Partiprogrammet vårt er 70 sider med bred, norsk politikk. Vi er akkurat like opptatt av alle politikkområder, men miljøet er forutsetningen for livet på denne kula, og det tar vi konsekvensene av. Kall oss gjerne én-saks-parti, men da med én sak som omfatter alle andre saker, svarer stortingsrepresentant og talsperson for Miløpartiet De Grønne (MDG), Rasmus Hansson.

Spør nesten bare om miljø

I sine to første år som ensom stortingsrepresentant for MDG har Hansson stilt 36 spørsmål i spørretimen. Bare fire av disse handlet om noe annet enn miljø, klima eller dyrevelferd.

– Jeg er én representant, med énmannskapasitet. Når jeg i tillegg sitter i energi- og miljøkomiteen, er det naturlig at jeg stiller spørsmål innenfor det fagfeltet, sier han.

LES OGSÅ: Høyre ser grønt

Han mener bildet ville blitt mer nyansert om man også så på hvilke debatter han engasjerte seg i.

– Jeg har blant annet deltatt i debatter om grunnloven, våpensalg til utlandet, flyktningspørsmål og samferdsel, sier han.

– En kapasitetsutfordring

Hanssons stortingsmeritter viser fram MDGs hovedutfordring nå: kapasitet.

– Vi er fullstendig åpne og klar over at vi er et lite og ferskt parti som må konsentrere budskapet på grunn av små ressurser og for å bli hørt. Vi er ikke flaue over at vi snakker høyest og mest om typiske miljøsaker, sier han.

Alt skal bli bedre etter kommunevalget i høst. Hansson håper på en rekke nye folkevalgte MDG-ere som kan vise fram bredden i partiet.

– Vi kommer til å bli en del av den generelle kommunepolitikken. Da vil vi automatisk utvide arbeidsfeltet vårt og få øvd opp en rekke politiske talenter.

LES OGSÅ: Rasmus Hansson: – Jeg er en gudløs fyr

Tror på punktum for én-saks-spørsmål

Umiddelbart etter valget starter også arbeidet med partiprogrammet for neste stortingsperiode.

– I 2017 vil vi komme inn på Stortinget med en stor gruppe. Det vil bli det endelige punktum for at Vårt Land og andre spør om vi er et ett-saksparti, sier han.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter