Nyheter

Kjørte på biskop i fylla – må i retten i juni

Statsadvokaten vil at 41-åring skal overføres til tvungent psykisk helsevern.

Først promillekjørte han inn i bilen til biskop Stein Reinertsen. Etterpå skal mannen ha slått ned ambulansesjåføren og stukket av med bilen.

41-åringen fra Oppland må møte i Kristiansand tingrett i slutten av juni. Episoden han må svare for, fant sted ved Bjørndalssletta ved sørlandsbyen om kvelden 21. november i fjor.

LES MER: Biskop etter krasj med fyllekjører: – Jeg hadde englevakt

– Flere hensynsløse forbikjøringer

Ifølge tiltalen kjørte mannen sin egen bil i alkoholpåvirket tilstand i en hastighet som ikke var tilpasset forholdene. Han «foretok flere hensynsløse forbikjøringer som representerte fare for den øvrige trafikk, en fare som materialiserte seg da han kjørte på en annen bil bakfra», heter det i tiltalebeslutningen.

– Vi var på vei hjem fra visitas i Kragerø og var nesten hjemme. I 80-sonen ble vi påkjørt bakfra av en annen bil. Politiet hadde allerede fått melding fra noen andre om at det var en bil som kjørte fryktelig fort. Ifølge politiet kan han vært oppe i 150 kilometer i timen, sa biskop Reinertsen til Vårt Land i fjor høst.

Vondt i hodet og ryggen

Ifølge tiltalen førte påkjørselen til «lettere personskader» på biskopen og hans passasjer.

– Jeg er litt mørbanket, men jeg har ingen fysiske skader. Jeg har slått hodet litt, kroppen er veldig anspent, og jeg kjenner det i ryggen, sa Reinertsen like etter ulykken.

Han uttalte også at han måtte ha hatt englevakt, siden han overlevde:

– Dersom han hadde truffet litt annerledes bak på bilen, hadde vi havnet i grøfta eller rullet rundt. Vi må ha vært oppe i en voldsom fart, for vi fortsatte 200 meter før jeg klarte å stoppe. Hadde det ikke vært en rett strekning og ingen andre biler på veien, hadde ikke dette gått bra. Airbagen slo heller ikke ut, siden han kjørte på oss bakfra. Jeg skjønner heller ikke hvordan jeg klarte å styre, for jeg var borte en liten stund.

Hadde 1,39 i promille

Etter å ha blitt kjørt til sykehuset i ambulanse, skal den nå tiltalte mannen ha slått eller dyttet ambulansesjåføren. Han skal så ha stukket av med ambulansen og kjørt rundt i den i om lag en time. Etter pågripelsen ble promillen hans målt til 1,39.

Mannen er tiltalt for alkoholpåvirket og hensynsløs kjøring, for vold, for tyveri og for å ha kjørt ambulanse uten førerkort for denne typen bil.

Tvungent psykisk helsevern

Påtalemyndigheten kommer til å be om at mannen blir overført til tvungent psykisk helsevern, men åpner for at han samtidig kan bli pålagt å betale biskop Reinertsen og hans passasjer erstatning eller oppreising. Tap av førerkort vil også være en aktuell reaksjon.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter