Nyheter

Kjørte på biskop i fylla – må i fengsel

Krasjet i biskopens bil. Så stakk han av med ambulansen som kjørte ham til sykehuset.

Mannen som i november i fjor fyllekjørte inn i biskop Stein Reinertsens bil ved Bjørndalssletta i Kristiansand, må sone åtte måneder i fengsel, skriver Fædrelandsvennen. Én måned av den totale straffen på ni måneder ble gjort betinget.

– Jeg har aldri vært så nær døden. Det var et Guds under at det gikk som det gikk, uttalte Reinertsen til Vårt Land like etter ulykken.

Den dømte 41-åringen, som ikke er fra Sørlandet, må betale 30.000 kroner i bot 118.000 kroner i erstatning for skadene på biskopens bil. Han mister også retten til å ha førerkort i tre år og seks måneder, melder lokalavisen.

LES MER: Biskop etter krasj med fyllekjører: – Jeg hadde englevakt

Hadde 1,39 i promille

I retten erkjente mannen straffskyld for uaktsom kjøring og for å ha kjørt bil i beruset tilstand. Han erkjente også at han etter å ha blitt kjørt til sykehuset, stakk av med ambulansen. Mannens promille ble målt til 1,39 etter at han innhentet av politiet og pågrepet.

– Jeg tok med meg en vinflaske og satte meg bak rattet. Etter Varoddbrua kjørte jeg inn i den røde bilen bakfra. Det neste jeg husker, er at jeg satt fastspent i en ambulanse. Da fikk jeg panikk og ville bare komme meg bort, fortalte mannen i Kristiansand tingrett nylig, ifølge Fædrelandsvennen.

«Flere hensynsløse forbikjøringer»

Tiltalen hevdet at mannen kjørte sin egen bil i alkoholpåvirket tilstand i en hastighet som ikke var tilpasset forholdene.

– Ifølge politiet kan han vært oppe i 150 kilometer i timen, har biskop Reinertsen uttalt til Vårt Land.

41-åringen som nå er dømt skal også ha foretatt «flere hensynsløse forbikjøringer som representerte fare for den øvrige trafikk, en fare som materialiserte seg da han kjørte på en annen bil bakfra».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter