Politikk

Kjell Magne Bondevik blir vara for barnebarnet i kommunestyret

Den tidligere statsministeren ser fram til å få jobbe tett med barnebarnet i Nordre Follo kommunestyre.

19 år gamle Simen Bondevik (KrF) er valgt inn i kommunestyret til Nordre Follo. Det synes bestefar Kjell Magne Bondevik er stas.

– Jeg synes det er veldig hyggelig. Jeg gratulerer han med det og gleder meg med han om det. Skåret i gleden er at vi ikke fikk inn to i Nordre Follo, sier Bondevik, og sikter til at Dag Andreas Fedøy, som var førstekumulert og ordførerkandidat, ble nummer to og dermed ikke kom inn i kommunestyret.

Simen Bondevik suste forbi Fedøy på grunn av personstemmer 137 fra KrF velgere, og 134 slengere fra velgere som har stemt andre partier.

Blir vara for barnebarnet

Også Kjell Magne Bondevik har bykset oppover listen i samme kommune.

– Jeg sto helt sist, på ankerplassen, men har fått meldinger om at jeg har rykket opp og blitt vara, etter de to forhåndskumulerte. Jeg blir derfor Simens 2. vara. Jeg får jobbe tett på dem, og kanskje gi et råd av og til, sier han.

LES OGSÅ: Bondevik og Bondevik tror på et bredere og grønnere KrF

Læringskurve

Barnebarnets inntog i voksenpolitikken gjør at Kjell Magne Bondevik tenker tilbake på starten av sin egen politiske karriere.

– Jeg tenker tilbake til starten på min egen karriere ble valgt inn i kommunestyret på Nesodden i 1971. Jeg var 24 år og fem år eldre enn Simen er nå, så han slår meg i hvert fall der, sier han spøkefullt.

Men det blir også utfordrende for Simen Bondevik når han nå skal drive med politikk rundt de voksnes bord, tror bestefaren.

– Han har som lokallagsleder og fylkesleder i KrFU god trening, men dette blir noe annet. Alle de vervene har vært ungdomspolitikk. Nå skal Simen jobbe med folk som er eldre enn han og ikke bare med ungdomspolitiske saker. Det blir sikkert en læringsprosess for han i starten, sier Bondevik senior.

– God start

Kjell Magne Bondevik mener at det er en god, politisk start å kombinere ungdomspolitikk og kommunestyrearbeid.

– Jeg var KrFU-leder på landsplan mens jeg satt i kommunestyret på Nesodden, men jeg satt bare to år i kommunestyret, før jeg ble valgt inn på Stortinget. Det er jo snart femti år siden, men det var veldig lærerikt å kombinere nære saker i lokalsamfunnet samtidig som jeg i KrFU var opptatt av de store, internasjonale spørsmålene. Det er en «alright» kombinasjon, sier han.

– Dette er vel bare starten, neste steg er at Simen blir KrFU-leder og stortingsrepresentant?

– Hva det kan bli får tiden vise, men jeg håper at han beholder gløden, sier Kjell Magne Bondevik.

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk