Kirke

Kjell Aasmundrud er død

Den tidligere lysbærerpastoren Kjell Aasmundrud sovnet fredfullt inn 14. september.

Kjell Aasmundrud sovnet fredfullt inn på St. Olavs hospital i Trondheim den 14. september.

– De siste årene av hans liv var Trondheim misjonskirke den menigheten som var det nærmeste han kunne kalle en hjemmemenighet, sier Tarjei Cyvin, pastor i Trondheim Misjonskirke.

Lysbærerne

På slutten av 1980-tallet ble Aasmundrud pastor i Hamar frikirke. I 1992 grunnla han sammen med Hans Jacob Sundby Oslo Vineyard – som var en del av den internasjonale Vineyard bevegelsen.

Der var Aasmundrud pastor frem til 1998, da han sluttet etter en konflikt i menigheten. Vårt Land skrev en prisbelønnet artikkelserie om konflikten under vignetten «Lysbærerne»: Om hvordan en kristen vekkelse, der Aasmundrud var en av frontfigurene, utartet i en nyreligiøs retning.

God kontakt

Aasmundrud flyttet etter dette til Trondheim. Ifølge Cyvin hadde han god kontakt med Aasmundrud de siste fem årene i hans liv.

Pastoren opplyser også at Aasmundrud for noen år siden vurderte å gå ut med sin historie og samtidig ta opp noe av det konfliktfylte stoffet fra Lysbærer-tiden på 1990-tallet.

– Dette var delvis for å beklage der han så at ting kunne blitt gjort annerledes og delvis for å imøtegå det som han oppfattet som urettferdig eller uoppriktig, sier han.

Aasmundrud skal bisettes i Trondheim Misjonskirke mandag 30. september klokken 12.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke