Nyheter

Kiwi dropper dato-ordningen

«Kiwi-Bob» håper at Mega vil overta ordningen i stedet, så han kan bli «Mega-Bob».

I fjor sluttet Kiwi med ordningen der kunder fikk penger for varer de fant som var utgått på dato, men beholdt ordningen med at man kunne få en ny vare i stedet.

Nå slutter de med dette også. I stedet begynner dagligvarekjeden å selge de såkalte «dato-varene» til halv pris.

LES OGSÅ: Høyre er uenig med seg selv om sterkøl i butikk

– Bob Mellemstrand, også kjent som «Kiwi-Bob», du er blant dem som har nytt godt av Kiwis ordning. Er du skuffet over at de nå avvikler den?

– Jeg er litt lei meg. Det betyr jo at jeg må slutte å lete etter varer, og sånn sett blir det litt kjedelig. Men jeg tror det vil gå bra. Det siste året har jeg uansett ikke fått penger for varene jeg har fått, fordi Kiwi allerede har sluttet å gi ut det. Men jeg har fått nye varer likevel.

– Du har spart en del på det òg?

– Jeg er ikke sikker på akkurat hvor mye jeg har spart, men nå på lørdag var jeg ute på det som ble min siste tur. Da fikk jeg varer verdt 2.000 kroner. Men da var jeg ekstra heldig.

På hytta

– Du har levd på Kiwi-ordningen i flere år. Hva skal du gjøre nå?

– Nå skal jeg reise mer på hytta. Når jeg ikke reiser rundt i Kiwi-butikker lenger, får jeg litt mer tid.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

– Hva har du gjort med alle pengene du har tjent?

– Jeg har kjøpt feriehus utenfor Lyngdal. Da jeg kjøpte bil sist, brukte jeg også penger jeg hadde tjent på Kiwi. Men den var ikke noe tess.

Fra Kiwi til Mega

– Hvis for eksempel Rimi hadde sett sitt snitt til å overta ordningen Kiwi dropper, kunne du blitt «Rimi-Bob»?

– Det kunne jeg. Aller helst skulle jeg sett at Mega hadde begynt med en sånn ordning. Jeg kunne likt å være «Mega-Bob».

LES OGSÅ: Lokalpolitikere ofte enige om søndagsåpent

– Hva er det rareste du har hørt om deg selv?

– Jeg vet ikke om jeg har hørt så mye rart om meg selv, men det er sikkert mange som har skrevet noe stygt om meg på internett. Men det har jeg ikke lest, for jeg har ikke internett.

Mer til Ukraina

– Når gjorde du noe sist for første gang?

– Sist mandag da jeg spilte fotball med kamerater på Varhaug. Laget vårt vant 10-2, og jeg skåret åtte av de ti målene. Det er første gang jeg har skåret så mange mål.

– Hvem ville du helst snakket med akkurat nå?

– Noen som bestemmer hva Norge skal gi penger til. Jeg ville sagt at vi må hjelpe flere i Ukraina. Der bor det mange fattige folk som ikke har det godt. Selv har jeg vært der tre ganger, gjennom den kristne stiftelsen KPK som driver barnehjem i Ukraina, og har fem fadderunger jeg betaler for der.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter