Nyheter

– Kirken kan lære trofasthet av Misjonssambandet

Men biskop Atle Sommerfeldt mener Misjonssambandet i for stor grad gjør perifere saker til bekjennelsesspørsmål.

– Jeg synes det er trist at rausheten jeg opplever lokalt, ikke er like stor sentralt. Det er også min oppfatning at Misjonssambandet har en tradisjon og en praksis også i dag der de gjør adiafora (mindre sentrale spørsmål, red.anm.) til bekjennelsesspørsmål, sier Atle Sommerfeldt, Den norske kirkes biskop i Borg.

Det store flertall av Misjonssambandets folk tilhører Den norske kirke. Mange av dem er skeptiske til folkekirken, og også blant kirkefolk er det skepsis til den teologisk konservative indre- og ytremisjonsorganisasjonen.

LES OGSÅ: Misjonssambandet sa nei til å droppe Kina

Rekrutterte fra NLM til Kirkens Nødhjelp

Vårt Land har spurt Sommerfeldt og Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd for Den norske kirke, hvordan de opplever Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) og hva de mener karakteriserer organisasjonen.

– Misjonssambandets styrke er deres vekt på ytremisjon. I min tid i Kirkens Nødhjelp hadde jeg gleden av å rekruttere flere svært gode medarbeidere fra Misjonssambandet. I Borg bispedømme har de mye godt arbeid, ikke minst blant unge, svarer biskopen.

– Misjonssambandet er en tradisjonsrik, mangfoldig og folkelig bevegelse som har mange dyktige misjonærer ute og ildsjeler på grasrota hjemme, men som samtidig kanskje sliter noe med å finne sin identitet og rolle i norsk kirkeliv i dag, svarer Berit Hagen Agøy.

LES OGSÅ: Leder milliardkonsern på misjonærlønn

– Trofasthet og stå-på-vilje

– Hva har dere og Den norske kirke å lære av Misjonssambandet?

Sommerfeldt: – Først og fremst trofasthet og vilje til å stå på i tjenesten.

Hagen Agøy: – Jeg har stor respekt for Misjonssambandets engasjementet for å dele evangeliet videre med andre. Den norske kirke kan lære mye om trofasthet og utholdenhet i tjenesten for Gud og vår neste.

– Hva mener dere Misjonssambandet har å lære av Den norske kirke?

Sommerfeldt: – Sakramentenes betydning som troens og det mangfoldige fellesskapets forankring.

Hagen Agøy: – Jeg skulle ønske Misjonssambandet deltok mer på arenaer hvor Den norske kirke samarbeider med andre kirkesamfunn og organisasjoner hjemme og internasjonalt om dagens misjonsutfordringer.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter