Nyheter

Kirkeasylanter får bli i Norge etter å ha vunnet i lagmannsretten

En iransk kvinne og hennes to sønner som har bodd i en kirke på Sandane siden 2017, får nå lov til å bli i Norge. Det har lagmannsretten bestemt.

Kvinnen, Maryam Bandari, fikk kirkeasyl i Gloppen etter å ha fått avslag på søknad om oppholdstillatelse. Hun vant i fjor fram i Oslo tingrett, som mente familien burde få bli i Norge, men UNE anket, og saken kom opp i Borgarting lagmannsrett like før påske.

Det omstridte i saken er om Bandari, som er kristen konvertitt, vil kunne bli forfulgt om hun returneres til Iran. Lagmannsretten har nå «under en viss tvil» slått fast at Bandari vil stå i fare for forfølgelse om hun blir sendt til hjemlandet.

Bandari er glad for å ha fått medhold i lamgannsretten.

– Jeg er selvsagt glad – etter mange lange, vanskelige dager, sier hun til NRK.

Hennes advokat Jostein Løken er svært fornøyd.

– Vi har fått en helt korrekt dom som skildrer risikoen som Maryan blir utsatt for dersom hun blir tvinga tilbake til Iran. VI er svært glade for denne dommen, som meiner den er riktig, seier han.

Derfor regnes UNEs vedtak om å nekte henne asyl som ugyldig. UNE opplyser til NRK at de vil vurdere om dommen skal ankes når de får satt seg mer inn i premissene.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter