Nyheter

KFUM-kameratene rykket rett ned igjen

Petter Dass-prisvinnerne fikk bare én sesong i fotballens nest øverste divisjon.

Bilde 1 av 5

Med én kamp igjen av sesongen er det allerede klart: KFUM-kameratene rykker rett ned igjen fra Obos-ligaen og er tilbake i 2. divisjon til våren. Klubben rykket opp i fjor, men var levnet små sjanser på norsk fotballs nest øverste nivå.

– Vi har jo vært mentalt forberedt på at nedrykket kunne skje, men det er veldig surt når det er et faktum, sa trener Ståle Andersen til Dagsavisen etter 0-2-tapet borte mot Mjøndalen søndag.

LES MER OG SE VIDEO: «Slik Jesus ville at fotball skulle spilles»

Nøyde seg med minstelønn

Fjorårets opprykk ble lagt mye merke til, særlig fordi KFUM-kameratene har en tydelig og atypisk filosofi som gjennomsyrer klubbens arbeid på alle nivåer og i alle aldersklasser. «Kåffå», som klubben kalles, er også opptatt av å motvirke pengenes innflytelse i fotballen.

I Obosligaen er klubbene pålagt å betale en viss lønn til spillerne. KFUM-kameratene møtte dette med å gi alle spillerne den samme summen – nemlig minstelønn.

LES MER: Derfor fikk KFUM-kameratene Petter Dass-prisen

Ingen rike onkler

På tampen av året ble kontinuitetsbærer Eivind Arnevåg tildelt Petter Dass-prisen, Vårt Lands årlige hederspris, for sitt lange virke i klubben. Om fjorårets jubelsesong skrev juryleder og daværende sjefredaktør Helge Simonnes:

«Bak opprykket lå det ingen målrettet satsing på resultater i seg selv, men en tydelig og kontinuerlig vektlegging av åndelige og idrettslige verdier. I en idrett som er gjennomkommersialisert på toppnivå, er det en bragd å hevde seg blant de beste. Her er det ingen rike fotballonkler som har lagt grunnlag for suksessen.»

«En klubb for livet»

Videre het det: «Med slagordet ‘En klubb for livet!’ skiller ‘Kåffa’ seg tydelig fra andre norske toppfotballklubber. Stammen i laget er spillere som er kommet til klubben på eget initiativ. Budskapet fra klubben har vært tydelig etter opprykket: Dette skal ikke forandre oss, og ingen nye spillere skal lokkes til Ekeberg med penger. Om det skulle bli nedrykk allerede om et år, er prosjektet like klart og drivkraften den samme som før.»

– Juryen har vært veldig god i år. Prisen er veldig fortjent, kvitterte Eivind Arnevåg i sin takketale i en fullsatt Oslo domkirke.

– Kommer rustet tilbake

Kontrakten til trener Ståle Andersen går ut etter denne sesongen. Dagsavisen skriver at både han og spillerne summe seg og oppsummere sesongen før det blir bestemt hvordan veien videre blir. I år består 2. divisjon (nivå tre) i norske herrefotball av fire avdelinger, men fra og med 2017-sesongen reduseres den til to avdelinger. Et mål med dette er å bedre det generelle nivået.

– I så måte kommer vi rustet tilbake, sier trener Andersen til Dagsavisen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter