Nyheter

KFUK-KFUM: Liberalisme på ville veier

Kirkelig ungdomsorganisasjon lover kamp mot «kynisk sorteringssamfunn».

Generalsekretær Øystein Magelssen i KFUK-KFUM mener dagens abortlovgivning må opprettholdes «i mangel av et bedre alternativ». I et innlegg i dagens Vårt Land (side 15) rister han hardt i forslaget fra Unge Venstre-leder Sondre Hansmark, som ønsker fri abort til uke 24:

Sorteringssamfunn

«Unge Venstre-lederens utspill, og AUF sitt nylige ønske om å utvide grensen for selvbestemt abort fra 12 til 18 uker, minner oss samtidig om at det kristne menneskesynet stadig må forkynnes. Kampen mot et kynisk sorteringssamfunn trenger skjerpes i møte med denne form for liberalisme på ville veier. Dette utfordrer oss som kirke, og i særdeleshet KFUK-KFUM, til å stå opp for og formidle en reflektert etisk bevissthet, omsorg og støtte blant unge mennesker.»

LES OGSÅ: Han får hard partikritikk

Utviklet

Jessica Enerberg driver bloggen mammasom16, og er blant landets mest leste «mammablogger». Hun reagerer kraftig på forslaget fra Unge Venstres leder:

– Det er i aller høyeste grad problematisk å flytte den selvbestemte abortgrensen frem til da barnet i magen er levedyktig. Vi snakker ikke lenger om et embryo her, vi snakker om et rimelig utviklet barn i magen, skriver hun i en kommentar til Hansmarks utspill, på bloggen.

LES OGSÅ: FpU utvidar abortgrensa

Livstegn

Enerberg minner lederen i Unge Venstre om at man kjenner liv i uke 24:

– Jeg vet ikke om tallet 24 bare er et nummer for Unge Venstres leder, men for meg er tallet 24 og svangerskapsuke 24 ensbetydende med å føle at barnet hikker, at kommende pappa kan kjenne sparkene gjennom magen tydelig og at man faktisk er 6 måneder på vei i graviditeten.

Til NRK utdyper hun:

– Jeg synes det er helt vilt å tenke på at det skulle kunne fjernes.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter