Nyheter

Katolsk skole sa nei til Operasjon Dagsverk-formål

Vil ikke at pengene skal gå til abort og prevensjon.

Elevene ved katolske St. Sunniva skole i Oslo skal delta i årets Operasjon Dagsverk, men skolens styre har avgjort at pengene skal gå til et formål den selv bestemmer – i strid med elevenes ønske.

Inntektene fra Operasjon Dagsverk (OD) går i år til Amnesty International Norges arbeid for seksuelle rettigheter i Chile, Peru og Argentina. Prosjektet handler om seksualundervisning, abort og prevensjon, og derfor valgte styret å si nei, ifølge Dagbladet.

LES MER: Norge driver «abortmisjon»

Konflikt

– Prosjektet ble avvist fordi det slik det har utviklet seg, ikke er forenelig med det skolen og den katolske kirke står for, sier styreleder Bjørn O. Øiulfstad.

Det er i stedet bestemt at inntektene skal gå til Caritas, som er en katolsk hjelpeorganisasjon. Ifølge Dagbladet er denne avgjørelsen i strid med ønskene til elevrådet, Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) og en lærerrepresentant.

– Avgjørelsen blir tatt uten at elever, lærere eller foreldre er med å bestemme, og dette til tross for at elevene har skaffet seg jobber over hele byen på de premissene at pengene går til Amnesty, sier elev Gina Gylver.

BLI MED I DEBATTEN: «Årets OD er uttrykk for forakt for andre kulturer»

– Elevene bør bestemme

Leder Hanna Hågensen Aasen i ODs hovedkomité omtaler saken som «uheldig».

– OD er frivillig, og vi mener elevene burde fått ta stilling til dette selv, sier Aasen.

Årets OD-aksjon holdes 29. oktober.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter