Nyheter

Katolsk prest fordømmer eksorsist-turneer

Pastorene Brynne og Bob Larson, far og sønn, gjør gode penger på såkalte djevelutdrivelser.

Katolske bispedømmer har tilgang på eksorsist, en person som kan bedrive djevelutdrivelse. Oslo katolske bispedømme (OKB) forteller at én til to ganger i året tilkaller biskopen presten som utfører ritualet.

Derfor tar de sterk avstand fra tjenestene til den amerikanske pastorduoen Brynne og Bob Larson, som jevnlig reiser på eksorsist-turneer, blant annet vist i en dokumentarfilm fra Ukraina.

– En farlig og skadelig praksis

– Jeg har selv sett filmen, og det han (Bob Larson, red.anm.) driver med er galskap. Det er en farlig og skadelig praksis som jeg ikke forsvarer på noen som helst måte. Det å bevisst gå etter svake grupper er veldig tvilsomt, men også det å arrangere slike møter er mindre heldig, sier pressekontakt Pål Bratbak i OKB til Dagbladet.

Følg oss på Facebook og Twitter!

I «Teenage Exorcists» reiser Bob og Brynne Larson til fattige gruvesamfunn i Ukraina. Med på turen er også noen tenåringer som også bedriver eksorsisme.

– Utnytter sårbare mennesker

Bratbak ser utnyttelse av fattige mennesker:

– Dette er sårbare mennesker overfor denne typen suggesjon. Man har jo også det økonomiske aspektet. Jo mer penger du gir, jo større sjanse er det at for du blir frisk.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter