Klima

Karoline (16) vil sette Ban Ki-Moon på plass

– Det er på høy tid at ungdoms stemme blir hørt i klimaforhandlingene, mener Karoline Schou fra Drøbak, tilstede i Paris.

Hvorfor drar du til Paris?

– Jeg mener det er på tide at unge stemmer blir hørt på klimaforhandlingene. Jeg reiser hit fordi jeg ønsker å ta del i noe som er så stort og utrolig viktig. Jeg vil være en del av generasjonen som klarte å gjøre noe med klimaendringene.

Hva gjør du mens du er her?

– Jeg drar hit med PLAN International. Vi samarbeider med forskjellige organisasjoner her nede. Blant annet har vi vært på det som heter Conference of Youth, en konferanse som er veldig lik forhandlingene, bare for ungdommer.

LES MER: Morens klimaengasjement satte varige spor i Olav Fykse Tveit

Hvordan kom du deg hit?

– Jeg tok fly. Fly og buss.

Hva er det viktigste som kan skje på forhandlingene i Paris?

– Det er å skape et godt grunnlag for en avtale, og det klimaarbeidet som skal gjøres videre. Paris er ikke slutten på noe. Det er begynnelsen på en fremtid der vi klarer å få den globale temperaturstigningen under to grader.

Hvem er din klimahelt?

– Jeg har ikke én spesiell person som klimahelt. Alle dem som står opp for naturen og verden og engasjerer seg, er mine klimahelter.

LES OGSÅ: Terroren splitter religionene – klimaet fører dem sammen

Har du noen hemmelige klimasynder?

– Ja. Jeg er som alle andre. Noen ganger slår jeg for eksempel ikke av lyset når jeg går ut av rommet, som jeg kanskje burde. Mange sånne ting. Det er mye vi industrielle land burde gjøre i hverdagen for å klare å endre det store bildet.

Hvem ville du tatt en kaffe med akkurat nå?

– Ban Ki-Moon, generalsekretær i FN. Han virker som en genuint hyggelig og søt person. Jeg ville tatt en kaffe med ham, og sagt «vet du hva, nå skal vi to snakke litt om fremtiden». Så skal jeg prøve å sette han på plass og se til at ting går som det skal.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Klima