Nyheter

Kardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep

Høyesterett i Australia har frifunnet 78-åringen for overgrep mot to mindreårige gutter. Han blir nå løslatt fra fengsel, der han sonet en dom på seks år.

Pell er den mest høytstående katolske geistlige som noensinne er dømt for overgrep mot barn. Han har hele tiden fastholdt at han er uskyldig, og avgjørelsen i australsk høyesterett er en viktig seier for ham.

– Jeg har ingen vonde følelser overfor mine anklagere. Jeg vil ikke at min frifinnelse skal legges til byrden og bitterheten mange føler, det finnes sannelig nok smerte og bitterhet, skriver Pell i en uttalelse.

Ble dømt i desember 2018

Kardinalen ble funnet skyldig i voldtekt og andre seksuelle overgrep mot to mindreårige altergutter i 1996 og 1997. På den tiden var Pell erkebiskop i Melbourne.

Han sonet et seks år lang fengselsstraff etter å ha blitt dømt i desember 2018. Pell anket dommen, men den ble opprettholdt i ankedomstolen i delstaten Victoria.

Saken ble anket videre til høyesterett, og Pells advokater argumenterte med at avgjørende bevis ikke var vurdert i saken, skriver ABC News.

Blir løslatt straks

Tirsdag ga høyesterett Pell medhold og avgjørelsen betyr at kardinalen, som er den mest høytstående katolske geistlige i Australia, blir løslatt fra Barwon fengsel med det samme.

78-åringen ble frifunnet for alle fem tiltalepunktene som gjaldt seksuelle overgrep mot de to guttene.

Avgjørelsen i høyesterett avviser ikke Pells anklagere, og alterguttene regnes som pålitelige vitner, skriver The Sydney Morning Herald.

LES MER:

Kardinal Pells anke av overgrepsdom skal opp for australsk høyesterett

– Pell-saken reiser viktige spørsmål om hvor mange beviser man trenger for å kjenne noen skyldig i overgrepssaker

Avviste overgrepsdømt kardinals anke - slippes ikke ut av fengsel

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter