Nyheter

Kan Victoria ta seg helt til finalen på orgel?

Fredag spilte Victoria Ulriksen (13) seg til semifinalen i Norske talenter på TV2.

Fredag kveld ble det klart at dommerne sendte Victoria Ulriksen (13) videre til en av to semifinaler i Norske Talenter. Hun spiller kirkeorgel, og konkurrerte med 16 andre om å gå videre. Dommerne varslet at denne gangen ville bare rundt halvparten av dem gå videre. Ulriksen spilte Mendelssohns brudemarsj i en egen rekomponert versjon.

– Det var mange flinke som hadde kommet videre til den runden, og det var mye spenning, sier Ulriksen.

Første semifinale er 1. november. Ulriksen deltar i den andre 8. november, sammen med seks-sju andre deltakere. De nærmeste ukene blir det mye øving, både på det hun ellers spiller på og selvfølgelig det hun skal spille i semifinalen.

– Spenningen øker litt nå som det nærmer seg semifinalen. Jeg øver på for å få alt perfekt, det er en liten jobb i seg selv, sier Ulriksen.

Storslåtte verker

I første runde fikk hun ja fra alle dommerne, og høstet lovord for sin fremføring av Bachs Toccata og fuge i D-moll, ett av de store – og vanskelige – orgelverkene.

– Jeg har alltid vært opptatt av de storslåtte orgelverkene, som jeg har hørt på Spotify fra jeg var ganske liten, forteller den unge orgelentusiasten.

LES MER: Victoria drømmer om å spille på Slottet

DDE-låt på orgel

Hun forteller at etter opptaket i forrige runde kom dommer Bjarne Brøndbo og ville prøve orgelet.

– Han var spesielt imponert over fotarbeidet mitt, og hadde tydeligvis spilt orgel før. Det er litt gøy at han spilte en DDE-låt på mitt orgel, sier hun.

Instrumentet var medbrakt, og sammen med pappa Kenneth Ulriksen hadde hun bygget en fasade med piper som kulisse til orgelet.

Konkurransemenneske

Hun liker å konkurrere, men rett før hun skal på scenen kommer tankene om alt som kan gå galt.

– Jeg blir for eksempel redd for at pipene skal falle ned, og i dette tilfelle var den frykten reell, fordi hele orgelfasaden var hjemmesnekret. Jeg tror kanskje juryen lot seg lure, men jeg fikk litt angst for å bli avslørt foran en halv million seere, forteller hun.

Som yngste deltaker skal hun i kveld konkurrere om plassene i den direktesendte semifinalen om to uker.

---

NORSKE TALENTER

  • I kveld opptrer 17 artister i andre runde av TV2s Norske talenter. Tretten år gamle Victoria Ulriksen er yngst av alle, og spiller om en plass i semifinalen om to uker.

---

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter