Nyheter

Kan bli skolestatsråd

Guri Melby er aktuell som ny kunnskapsminister etter Trine Skei Grande.

TV2 opplyste i går at kilder peker ut Guri Melby som ny kunnskapsminister fra ­Venstre når Grande snarlig får avskjed i nåde som statsråd.

Overfor Vårt Land har også flere aktører i det sentrale Venstre-miljøet antydet at nettopp Melby er høyaktuell til å ta Grandes plass.

Grande varslet onsdag at hun går av som Venstre-leder og statsråd. Melby har i Venstres lederdebatt også vært spilt inn som både ny leder og nestleder i partiet. Hun sitter i dag i Venstres sentralstyre.

Fagsterk

Melby er i dag stortingsrepresentant fra Oslo, nettopp som vara for Grande. Grande går om kort tid tilbake til Stortinget som vanlig representant etter statsrådsoppdraget. I Venstres statsrådskabal forventes det at det må være en kvinne som tar Grandes plass.

Melby har hun lang bakgrunn fra politisk arbeid med undervisningspolitikk. Siden januar 2018 – da Venstre gikk i regjering – har hun hatt plass i Utdannings- og forskningskomiteen. Etter Frps utmarsj fra regjeringen har hun i tillegg vært Venstres finans- politiske talskvinne.

Livssyns-stemme

Melby­ var også medlem av det såkalte Stålsett-utvalget som utredet norsk tros- og livssynspolitikk. For Venstre har hun vært medarkitekt for livssynspolitikken og hyppig opptrådt som partiets stemme på feltet.

per.anders.hoel
pah@vl.no

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter