Nyheter

Kamp mot klokka for barnehjemsbarn

115 barn vil snart mangle mat. Forsyningene når ikke fram i tide.

Bilde 1 av 3

To barnehjem i ukanten av Katmandu, livsverket til ekteparet Anne Lise og Sudip Khadka, står vaklevorne tilbake etter helgens jordskjelv i Nepal. 115 unger sover nå på gata.

– De har mat for en uke. Nå tyder ting på at hjelpeorganisasjonene ikke vil nå ut dit i tide. Det ville være veldig tragisk om ungene overlever skjelvet, men ikke tiden etter, sier en tydelig preget Anne Lise Khadka til Vårt Land.

LES OGSÅ: Feiret bryllup i ruinene

Personlig

Nå jobber de to på spreng for å nå fram med livsnødvendige forsyninger. I første omgang reiser Sundip til Nepal fortest mulig.

For ekteparet er det personlig.

– Vi har bodd på barnehjemmet i årevis og kjenner ungene. De er like nære som om de skulle vært våre egne. Jeg kan navnet på alle, vet hva de liker til middag, hva de gjør på fritiden. Det er knalltøft. Vi føler oss hjelpeløse på andre siden av jorda, sier Anne Lise Khadka.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mannen er fra Nepal. Hele familien hans er der. Det er vanskelig å komme i kontakt med dem. De nærmeste er i god behold, men søskenbarn og andre slektninger vet de ikke noe om.

LES OGSÅ: FN: Nesten 1 million barn hardt rammet i Nepal

Menigheter og gamlehjem

Sundip Khadka er grunnlegger av organisasjonen Compassion for Asia, som også driver et gamlehjem og har en rekke menigheter knyttet til seg.

– De gamle er i live. Kirkene og prestene våre i landsbyene får vi ikke tak i, sier Anne Lise Khadka.

Hun understreker at de nå ikke bare må i gang med et fysisk, men også et psykisk redningsarbeid.

– Mange av barna hadde allerede traumer etter en vanskelig oppvekst. Noen i utrygge familier, andre uten foreldre. De mangler sikkerheten folk flest tar som en selvfølge. Nå må vi gi dem tryggheten tilbake igjen, sier Khadka.

LES OGSÅ: Israel henter 25 surrogatbabyer fra Nepal

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter