Nyheter

Kalte pavens mor for hore

Filippinenes påtroppende president Rodrigo Duterte vil reise på besøk til Vatikanet for å gi en personlig unnskyldning til paven etter å kalt ham «sønn av en hore».

– Han har gjentatte ganger sagt at han ønsker å besøke Vatikanet uansett om han skulle vinne eller tape. Ikke bare for å hylle paven, men han trenger virkelig å forklare seg for paven og be om unnskyldning, sier en Peter Lavina, Dutertes talsmann, til journalister i Davao.

LES KOMMENTAREN: Pave Frans den tvetydige

Ville ringe paven

Duterte, som i en årrekke har vært ordfører i Davao, vant presidentvalget på Filippinene mandag, etter en valgkamp der han har langet ut mot autoriteter.

I talen hvor han kunngjorde at han ville forsøke å bli landets president, anklagde Duterte pave Frans for å forårsake trafikkork i Manila da han besøkte det hovedsakelig katolske landet i fjor.

– Det tok oss fem timer å komme fra hotellet til flyplassen. Jeg spurte hvem som skulle komme. De sa de var paven. Jeg ville ringe ham å si: Pave, sønn av en hore, dra hjem. Ikke besøk oss mer, sa Duterte i talen.

LES OGSÅ: Paven reiser til Sverige

Fordømte kommentaren

Katolske ledere på Filippinene fordømte Dutertes kommentarer, men det hadde liten innvirkning på den kontroversielle ordførerens popularitet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter