Politikk

Justisdepartementet varsler raske returer

– Mange asylsøkere har ikke har noen fremtid i Norge, sier statssekretær Jøran Kallmyr (Frp).

Statssekretær i Justisdepartementet, Jøran Kallmyr (Frp), åpnet onsdag det nye Ankomstsenter Finnmark i Kirkenes.

På under fire uker er den tidligere HV-leiren Vestleiren omgjort til et ankomstsenter som kan håndtere en tilstrømming på opptil 300 asylsøkere i døgnet over Storskog, godt over den foreløpige toppen på nesten 200 i døgnet.

LES MER: Splitter ny asylpolitikk i rekordfart

Rask retur

– Nå er vi kommet opp på et nivå der vi kan prioritere rask saksbehandling og rask retur. Det er ingen tvil om at mange av dem som kommer nå, ikke blir værende i Norge, sa Kallmyr.

Må sendes ut av Finnmark.

Han tok også tak i at mange har kritisert regjeringen for at asylsøkerne blir sendt ut av Finnmark og til andre deler av landet.

– Hvis vi hadde latt alle som kommer til Kirkenes nå bli værende i området, ville det vært som om Oslo skulle tatt imot 40.000 til 50.000 asylsøkere. Det går ikke, sier Kallmyr.

– Men det at vi flytter dem til andre steder av landet, betyr ikke at vi ikke gjennomføre hurtigsporet i asylprosessen for disse, understreket statssekretæren.

SE GRAFIKK: Slik takler de nordiske landene folkevandringen

120 saksbehandlere

Kallmyr avviste opplysningene i pressen om at det bare er to saksbehandlere fra Utlendingsdirektoratet i Kirkenes.

– Det jobber 120 saksbehandlere med asylspørsmål i UDI, og sakene til asylsøkerne som kommer over Storskog er prioritert, sa han.

I en rød brakkerigg er arbeidsplasser for ti saksbehandlere fra UDI gjort klare. Her kan de starte den første utsilingen av åpenbart grunnløse asylsøkere.

Det er asylsøkergiganten Hero som skal ha ansvaret for den daglige driften av mottakssenteret. De har fått en treårskontrakt med UDI om å drifte Ankomstsenter Finnmark.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk