Nyheter

Julegudstjeneste blir til julesamling i Voss

Først avlyste rektorene kirkebesøket. Nå blir det obligatorisk.

Den norske kirke og skolene i Voss er blitt enige om at skoleelevene skal samles i kirken før jul, men det blir uten bønn og forkynning.

Rektorene ved flere skoler i Voss takket i år nei til tilbudet om skolegudstjenester. Etter et par ukers diskusjon er kirken og skolene i kommunen enige om at elevene likevel skal gå i kirken, opplyser kirken i Voss og rektorgruppen i Voss kommune i en felles pressemelding torsdag. Men det blir ingen tradisjonell julegudstjeneste.

I pressemeldingen står det at innholdet i julesamlingen ikke vil inneholde forkynning, bønn eller annen religiøs utøving for elevene.

«På bakgrunn av dette vil julesamlingen bli regnet som obligatorisk undervising for alle elever, og alle skoler i kommunen skal delta i sin lokale kirke».

– Julegudstjeneste er forkynning, men denne samlingen blir uten det. Det gjør at alle elevene kan være med på samlingen, sier rektor Arnstein Ringheim på Bulken skule til NRK.

Kateket i kirken i Voss, Rønnaug Eng Skjeldal, sier at også de er fornøyde med løsningen.

– Jeg tror dette kan bli veldig bra. Sammen er vi godt fornøyd med det vi har fått til. Jeg tror det rett og slett kan bli spennende å utvikle det, sier Skjeldal.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter