Nyheter

Journalist-andakter blir hovedtema i Kringkastingsrådet

Per Edgar Kokkvold forstår hvorfor Human-Etisk Forbund reagerer på at Tomm Kristiansen holder radioandakter.

– Jeg skjønner godt at Brun-Pedersen og Human-Etisk Forbund reagerer på dette. Det åpner for en viktig prinsipiell diskusjon. Vi har derfor bestemt oss for å ha dette som hovedsak på neste rådsmøte den 20. oktober, sier leder i Kringkastingsrådet, Per Edgar Kokkvold, til fritanke.no.

Etter at Vårt Land nylig skrev om Jens Brun-Pedersens kritikk av at Tomm Kristiansen får holde morgenandakter i P1 samtidig som han jobber som nyhetsreporter, ble saken diskutert på møtet i Kringkastingsrådet denne uka.

LES MER: Forsvarte Kristiansens andakter i Kringkastingsrådet

– Underlig at han får evangelisere

– NRK tok en prinsippavgjørelse for sine nyhetsreportere da Sællmann-saken kom opp. De bestemte seg for at nyhetsarbeidere, når de er på jobb, ikke kan bære hverken religiøse, humanistiske eller politiske symboler, uttalte Brun-Pedersen med henvisning til at Siv Kristin Sællmann i 2013 ble beordret til å ta av seg korssmykket da hun var på jobb som nyhetsanker.

– Da er det litt underlig at man lar en medarbeider i samme avdeling evangelisere gjennom sin arbeidsplass i arbeidstiden, sa Brun-Pedersen.

LES MER: Trålfiskere til angrep på prest etter radioandakt

Vil ha bred debatt om roller

Per Edgar Kokkvold har forståelse for argumentasjonen, og han er tilsvarende overrasket over at det var så stor enighet i Kringkastingsrådet om at Kristiansens rollesjonglering er uproblematisk.

– Normalt når det er snakk om journalisters bindinger, er det mye uenighet. Men her var det altså full støtte, sier Kokkvold til fritanke.no.

Saken blir hovedtema rådets førstkommende møte.

– Vi vil ha en bred debatt om hva NRK-medarbeidere kan og ikke kan tillate seg. Den hadde ikke kommet opp hvis det ikke var for Jens Brun-Pedersens utspill, sier Kokkvold.

KOMMENTAR: Petter Myhr vil ha med seg absolutt alle i sine radioandakter. Han mister Gud i forsøket.

Ja fra Dagen-Selbekk

I forkant av torsdagens møte i Kringkastingsrådet ga presseetikkekspert Gunnar Bodahl-Johansen full støtte til Jens Brun-Pedersen:

– Dette er en helt uakseptabel rolleblanding, sa han til Vårt Land.

Dagen-redaktør og medlem av Kringkastingsrådet, Vebjørn Selbekk, uttalte i møtet at Tomm Kristiansen er et eksempel på en journalist som unngår å la egen tro og egne verdier farge produktet:

– Det er få som er så gode eksempler på uavhengighet og integritet som han, sa Selbekk ifølge Journalisten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter