Nyheter

Jølstad avviser ikke idé om begravelseshunder

I ett av Norges største begravelsesbyråer vil de slett ikke avvise ideen om begravelseshunder selv om den er uvant.

Jan Willy Løken, administrerende direktør i Jølstad begravelsesbyrå, som er ett av Norges største begravelsesbyråer, har ikke hørt om praksisen med å bruke hunder til å trøste sørgende i begravelser. I USA har flere begravelsesbyråer begynt å gjøre nettopp dette.

Men han er positiv til prosjektet:

– Det er en spennende tanke. Terapihunder og terapidyr brukes jo i andre sammenhenger, sier Løken, som slett ikke vil avvise tanken – «bare fordi den er uvant».

Lettere å snakke sammen med hunder rundt

Byråsjefen tror at dyr, og kanskje hunder spesielt, kan være gode kontaktpunkt mellom mennesker, at de kan ufarliggjøre og kanskje gi andre innganger til samtaler.

– Menneskers møte med et ­begravelsesbyrå kan følelsesmessig være ganske kraftig. Da kan det absolutt ha noe for seg å finne noe kjent, som en søt, liten hund, som hjelper dem å senke skuldrene og tø opp litt, sier Løken.

Prioriterer ikke dette nå

Likevel er ikke begravelseshunder en praksis han vil innføre her og nå.

Jeg opplever at vi får såpass mange gode tilbakemeldinger fra kundene våre på det vi tilbyr i dag. Jeg er usikker på om behovet er påtrengende, sier Løken.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Dersom det skulle komme forespørsler fra kunder, kan han likevel komme til å vurdere det. Inntil videre velger Jølstad-sjefen heller å peke på utfordringene:

– En hund må tas vare på. Den trenger selv omsorg for å være en terapihund. Så av alt som skal prioriteres, prioriterer vi nok andre ting før dette.

LES OGSÅ: Flere vil ha terapihunder

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter