Nyheter

– Jeg har jobbet hardt for dette veldig lenge

Raymond Johansen blir byrådsleder.

Arbeiderpartiets Raymond Johansen er glad og litt rørt over at han nå blir byrådsleder i Oslo. Han håper både MDG og SV blir med i byrådet.

– Jeg har jobbet hardt for dette veldig lenge. Selv om det er mye som gjenstår, så skal jeg nå bli sjef i hjembyen min. Det gjør meg rørt, sier Johansen til Dagsavisen.

Avklaringen «alle» ventet på kom torsdag ettermiddag, da Miljøpartiet De Grønne (MDG) kunngjorde at det blir forhandlinger om byråd i hovedstaden med Ap og SV.

– Min ambisjon er at alle tre partier blir med på å danne byråd, sier Johansen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Frp umulig

Miljøpartiets listetopp i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, sier at SVs miljøengasjement og Aps vilje til å komme dem i møte er et godt utgangspunkt for de videre forhandlingene.

Etter samtaler og sonderinger med partier både på venstresiden og høyresiden, var konklusjonen at det ikke er mulig å danne en blokk der både Fremskrittspartiet og MDG er med.

– Både miljøpolitisk og i sosiale spørsmål er Carl I. Hagen og Frp et parti det er krevende for oss å samarbeide med, sier Nguyen Berg.

LES MER: - Jeg har ingeting å skjule, sier Miljøpartiets Shoaib Sultan

Alle må få

Raymond Johansen gir uttrykk for at han ikke tar noe for gitt.

Jeg har vært med så lenge at det at vi faktisk skal sette oss ned og forhandle, er ingen selvfølge. Jeg går ydmyk til oppgaven, men håper vi lander en byrådserklæring hvor alle tre partier kjenner seg igjen, sier han til Dagsavisen.

At Rødt har bestemt seg for å stå utenfor et byråd, men samtidig ønsker å gi sin støtte i form av en avtale, er ifølge Johansen helt greit.

– De vil ikke sitte rundt bordet, det respekterer jeg. Bjørnar Moxnes og Rødt har fått et sterkt mandat igjennom valget, som vi skal ivareta. Vi vil ha samtaler med dem underveis, sier Johansen.

Rask oppstart

Forhandlingsutvalgene fra Ap, MDG og SV er blitt enige om å ha sitt første møte fredag klokka 12.00 på Østmarksetra.

Johansen vil ha med seg Siri Gåsemyr Staalesen, ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl, Frode Jacobsen og fylkesleder Jan Bøhler i forhandlingene.

Fra MDG har Nguyen Berg med seg Oslo-leder Torkil Vederhus, partiveteran Harald Nissen og tidligere nasjonal talsperson Hanna Marcussen.

SV stiller i forhandlingene med førstekandidat Marianne Borgen, fylkesleder Benjamin Larsen og Per Østvold.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter