Nyheter

Jan Otto Myrseth er ny biskop i Tunsberg

Jan Otto Myrseth er tilsatt som ny biskop i Tunsberg Bispedømme. – Vi må kjempe for bevare den hellige uroen, har han sagt.

Ny biskop i Tunsberg er Jan Otto Myrseth (61). Bergen-domprosten ble tilsatt på Kirkerådets møte i Tønsberg onsdag. Myrseth overtar etter Per Arne Dahl, som har sin avskjedsgudstjeneste i Tønsberg domkirke søndag 17. juni.

– Sterkt ønsket

– Vi gratulerer Jan Otto Myrseth som ny biskop og vi gratulerer Tunsberg bispedømme og Den norske kirke med ny biskop. Han har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum i en pressemenlding.

–  Jeg er ydmyk og takknemlig for den tilliten som er vist meg, og gleder meg til å ta fatt som biskop i Tunsberg, sier Jan Otto Myrseth.

Vestlandet

Vårt Land intervjuet Jan Otto Myrseth tidligere i vår. Da fortalte han at han føler han kjenner godt til bispedømmet han nå skal være biskop for. Han var prost på Ringerike i en årrekke.

– Med en oppvekst på Vestlandet føler jeg at jeg kjenner mye av det som har vært med på å forme kirkelivet også i Tunsberg, der lavkirkelige bedehusbevegelser har skapt et rikt organisasjonsliv ved kysten, sa Myrseth.

Jesusbevegelsen

Myrseth har en på mange måter utradisjonell bispe-bakgrunn. I sin ungdom var han med i Ungdom i oppdrag.

– I tenårene kom jeg veldig tett på Jesusbevegelsen og ble med i Ungdom i oppdrag. Jeg ville satse alt på det aller viktigste og vurderte seriøst om jeg skulle ta videre skolegang etter ungdomsskolen. Det gjaldt å forkynne evangeliet for alle folkeslag slik at Jesus ville komme igjen, og da var skole bortkastet tid, fortalte Myrseth.

– Vi må kjempe for bevare den hellige uroen. Hjertet vårt finner først hvile når det møter Gud, han som er livets og kjærlighetens opphav og kilde, sa han.

LES REPORTASJE: På tur med bispekandidatene

Les mer om mer disse temaene:

Ingeborg Bergem

Ingeborg M. Bergem

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter