Nyheter

Jakter på kandidater til Petter Dass-prisen

I fjor var det Karsten Isachsen som ble hedret. Du kan være med på å bestemme hvem som skal få årets Petter Dass-pris.

– Vårt Land ønsker å oppmuntre personer som er synlige i mediebildet og som er med på å synliggjøre hvordan kristen tro er en viktig og integrert del av svært mange menneskers liv i dag, sier sjefredaktør og juryformann Helge Simonnes.

Første torsdag i desember hvert år deler Vårt Land ut Petter Dass-prisen. Vinneren skal være en person som har bidratt til å forene folkeliv og tro på Gud og til å sette den kristne tro på dagsorden i vårt samfunn, på en jordnær og folkelig måte i beste Petter Dass-ånd, som det heter i statuttene.

– Skal henge høyt

Tidligere vinnere er blant andre Egil Svartdahl, Eyvind Skeie, Lise og Ludvig Karlsen, Inger Lise Rypdal, Edvard Hoem, kronprinsesse Mette-Marit, Oslo Soul Children, KRIK, Svein Tindberg og Rune Larsen.

– Denne hederen henger høyt. Det ønsker vi at den fortsatt skal gjøre, sier Simonnes.

LES INTERVJU MED KARSTEN ISACHSEN: – Ingen har spurt meg om det før

Blant forslagene som kom inn fra leserne i fjor, plukket juryen ut fem kandidater: Siv Kristin Sællmann, Karsten Isachsen, Paal Andre Grinderud, Helge Gudmundsen og sangduoen Marit og Irene.

– Tydelig og folkelig representant

Det var Karsten Isachsen som ble ropt opp da vinneren ble offentliggjort under Vårt Lands adventskonsert i Oslo domkirke.

«Gjennom et langt yrkesliv som prest, forfatter og foredragsholder har Isachsen bygd seg en unik plattform for formidling av kristen tro og tanke ut i det brede lag av befolkningen. Helt siden 1970-tallet har han markert seg som en av Den norske kirkes tydeligste og mest folkelige representanter i det offentlige rom», het det blant annet i begrunnelsen.

– Tenk gjerne utradisjonelt

Juryformann Simonnes understreker at alle forslag er velkomne og at ingen må være redde for å foreslå utradisjonelle kandidater.

Fristen for å spille inn navn er 11. oktober. Deretter nominerer juryen fem kandidater som vil bli presentert i papiravisen og på vl.no utover høsten. Én av de fem kunngjøres som vinner under Vårt Lands adventskonsert i Oslo domkirke 3. desember.

Vinnere av Petter Dass-prisen:

1995: Egil Svartdahl

1996: Erik Hillestad

1997: Kjell Magne Bondevik

1998: Per Oddvar Hildre

1999: Per Arne Dahl

2000: Frelsesarmeen ved Marit Solli

2001: Gunnar Stålsett

2002: Lise og Ludvig Karlsen

2003: Marie Aakre

2004: Eyvind Skeie

2005: KRIK ved Kjell Markset

2006: Inger Lise Rypdal

2007: Edvard Hoem

2008: Kronprinsesse Mette-Marit

2009: Svein Ellingsen

2010: Oslo Soul Children ved Ragnhild Hiis Ånestad

2011: Svein Tindberg

2012: Oslo Gospel Choir ved Tore W. Aas

2013: Rune Larsen

2014: Karsten Isachsen

2015: ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter