48 år gamle Aisha Rabi ble den 12. oktober i fjor truffet i hodet av en stein som ble kastet gjennom frontruta på bilen hun, ektemannen og deres ni år gamle datter kjørte i på Vestbredden. Ektemannen greide å kjøre henne videre til en klinikk i byen Nablus, men der ble det slått fast at livet hennes ikke sto til å redde.

30. desember ble en israelsk 16-åring pågrepet sammen med fire andre på bakgrunn av hendelsen. De fire andre er senere blitt overført til husarrest, mens 16-åringen fortsatt har vært i israelske myndigheters varetekt.

Torsdag kunngjorde påtalemyndigheten at han er tiltalt for å ha kastet stein i en «antiarabisk terrorhandling», samt for å med vilje ha sabotert et kjøretøy «under terrorlignende omstendigheter».

16-åringen og de fire andre som ble pågrepet, var alle studenter ved den jødiske religiøse skolen PRI Haaretz i bosetningen Rechelim på den okkuperte Vestbredden. Ifølge israelske medier er 16-åringens DNA-avtrykk funnet på den om lag to kilo tunge steinen som tok livet av Rabi.

I en uttalelse etter tiltalen hevder 16-åringens forsvarer at klienten er uskyldig, samtidig som han anklager israelske myndigheter for å «være desperate etter å tiltale noen for lovbruddet».

LES OGSÅ: Israelske styrker drepte mer enn 50 palestinske barn i fjor