Netanyahu er siktet for korrupsjon. Mandelblit anbefaler at det tas ut tiltale mot statsministeren for bestikkelse, bedrageri og økonomisk utroskap. Men Netanyahu har rett til å forsvare seg i en formell rettshøring før riksadvokaten tar ut en eventuell tiltale.

Den skulle ha funnet sted 10. juli. Mandelblit har nå besluttet å utsette høringen i tre måneder, til begynnelsen av oktober, etter at Netanyahus advokater hadde bedt om utsettelse for å kunne få tid til å gå gjennom påtalemyndighetens materiale.

Netanyahu, som ble gjenvalgt som statsminister i begynnelsen av april, nekter for å ha gjort noe galt og hevder å være utsatt for en politisk heksejakt.

Han har ennå ikke fått på plass ny regjering, til tross for at det har gått seks uker. Han er avhengig av støtte fra flere nasjonalistiske og ultraortodokse partier for å få flertall i Knesset, noe som har vist seg å være komplisert. Selv anklager han potensielle koalisjonspartnere for å ha urealistiske krav for å bli med i regjering.

President Reuven Rivlin har gitt Netanyahu frist til 29. mai med å få stablet ny regjering på beina.

Samtidig melder israelske medier at Netanyahu skal være opptatt av å få til et lovverk som vil sikre ham immunitet fra straffeforfølgelse. Likud-partiet avviser at det er det som er grunnen til at regjeringsforhandlingene trekker ut i tid.

LES MER: Riksadvokaten gir Netanyahu frist