Nyheter

Israel-venner angriper Kirkeuka

Med Israel for Fred (MIFF) rykker inn annonse i fredagens Vårt Land der de hevder at Kirkeuka for fred i Palestina og Israel «på urett vis sverter verdens eneste jødiske stat». MIFF anklager den inviterte palestinske aktivisten Sama Anfous for å hylle palestinske terrorister på sin blogg.

– Jeg oppfatter kritikken som et forsøk på å kneble palestinske stemmer. Jeg kan ikke tie om konsekvensene av okkupasjonen, og inviterer alle kritikere til selv å komme og bedømme forholdene vi lever under, sier Sama Anfous i Kairos Palestine.

Kritikk fra Israel-venner

Norge IDAG skriver at de har avdekket at Anfous i sin blogg omtaler flere navngitte, dømte terrorledere som «brødre og helter», og avisen har intervjuet ledere i flere medlemssamfunn i Norges Kristne Råd (NKR) som reagerer på at Anfous er invitert til å tale for norske kristenledere.

NKR trakk seg for noen år siden som medarrangør av Kirkeuka, fordi flere av medlemssamfunnene mente arrangementet hadde anti-israelsk slagside.

Sama Anfous avviser at hun støtter dømte terrorledere, men bekrefter at hun har postet støttende meldinger om fengslede palestinere.

– Jeg postet dette da fanger sultestreiket på grunn av behandlingen de fikk i fengselet. Det var deres rettigheter som politiske fanger i israelsk fengsel jeg støttet, ikke hva de hadde gjort. Jeg støtter utelukkende ikkevoldelig motstand.

Mener Kirkeuka er balansert

Kirkens Nødhjelp er en av arrangørene bak Kirkeuka. Utenlandssjef Arne Næss-Holm avviser kritikken fra MIFF om at Kirkeuka gir et ubalansert bilde av konflikten: – Jeg mener vi presenterer en realistisk framstilling av situasjonen slik den oppleves fra de palestinske kirkene og aktørene vi jobber med i Israel, Jerusalem og på Vestbredden.

Kritikk mot Fykse Tveit

Annonsen fra MIFF retter direkte kritikk mot generalsekretær Olav Fykse Tveit i Kirkenes Verdensråd: – Den norske kirke ser ut til å få en ny ledende biskop som støtter palestinske flyktningers krav om «rett til å vende tilbake». Sett fra Israels side betyr dette slutten på verdens eneste jødiske stat. Olav Fykse Tveit har gjentatte ganger krevd at «Israels mur» blir revet - barrieren som beskytter israelere mot islamistisk og nasjonalistisk terror, heter det i annonsen. Fykse Tveit ønsket torsdag ikke å kommentere kritikken i MIFF-annonsen overfor Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Geir Ove Fonn

Geir Ove Fonn

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter