Religion

Islamhatere pågrepet for terrorplaner i USA

Tre amerikanere er pågrepet og siktet for å ha planlagt et bombeangrep rettet mot muslimer og somaliere i USA.

Bilde 1 av 2

Mennene ble siktet fredag etter en åtte måneder lang etterforskning. Overvåking av gruppen tyder på at de håpet å utløse en religionskrig, skriver avisa Washington Post, som har fått tilgang til rettsdokumenter om saken.

– Den eneste faens måten, hvis vi noensinne skal få snudd dette landet, er et blodbad. Det vil bli stygt og grisete, sa én av mennene da de møttes i juni i år.

Korsfarerne

Gruppen kaller seg selv «Korsfarerne» og har ekstremistiske holdninger rettet mot muslimer, innvandrere og USAs regjering.

VG skriver at mennene planla et blodbad hvor de skulle sprenge flere bomber utenfor et leilighetskompleks i Garden City, vest i delstaten Kansas. Mange av innbyggerne her er muslimer med bakgrunn fra Somalia, og én av leilighetene brukes som moské.

LES OGSÅ: Skal granske høyreekstreme kristne

LES OGSÅ: Polske nynazister etablerer seg i Norge

Etter valgdagen

Planen skal ha vært å utføre angrepet etter presidentvalget i november. Det føderale politiet FBI infiltrerte gruppen ved å selge dem våpen og overbevise en av mennenes kjæreste om å samarbeide med dem.

Én av mennenes inspirasjonskilder er den høyreorienterte terroristen Timothy McVeigh, som i 1995 drepte 168 mennesker i Oklahoma City.

Også Anders Behring Breivik var inspirert av McVeigh i forkant av angrepene i Norge 22. juli 2011. Breivik var motivert av motstand mot muslimsk innvandring og beskrev seg selv om tempelridder og korsfarer.

LES OGSÅ: Trump lyver, trakasserer kvinner og svindler - likevel har han støtte hos evangeliske kristne ledere

LES OGSÅ: Slik tenker den religiøse terroristen

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion