Nyheter

IS tar på seg ansvaret for terroraksjonen i Berlin

Den ytterliggående islamistgruppa IS tar på seg ansvaret for terrorangrepet mot et julemarked i Berlin, som kostet minst tolv mennesker livet.

Mannen som kapret en trailer for deretter å brase rett inn i menneskemengden på Breitscheidsplatz, var en IS-kriger, hevder ekstremistgruppas talerør Amaq.

Gjerningsmannen, som fortsatt er på frifot, blir ikke identifisert. Ifølge Amaq var angrepet svar på en oppfordring om å angripe innbyggere i de land som deltar i den internasjonale koalisjonen mot IS.

LES OGSÅ: Et førjulsmareritt

Løslatt

Den pakistanske 23-åringen som ble pågrepet kort tid etter angrepet i Berlin, ble løslatt tirsdag og skal være utenfor mistanke.

Mannen nektet i avhør enhver befatning med angrepet, og verken øyenvitner eller tekniske undersøkelser knytter ham til lastebilen som ble benyttet.

Det betyr at den egentlige gjerningsmannen fortsatt er på frifot.

– Vi kan ha en farlig kriminell på frifot i området, sa Berlins politisjef Klaus Kandt tirsdag. Han varslet økt beredskap.

Terrorangrep

Tysk påtalemyndighet er ikke i tvil om at det var snakk om et terrorangrep og viser blant annet til at sjåføren av den polskregistrerte lastebilen ble funnet skutt og knivdrept inne i bilen.

Foruten de tolv som ble drept i aksjonen, ble 48 sendt til sykehus med skader. 24 av dem ble utskrevet fra sykehuset tirsdag.

LES OGSÅ: Tysk politi antar at julemarkedmassakre var terror

Markeder stengt

Alle julemarkeder i Berlin var stengt tirsdag, men skal etter planen åpne igjen onsdag. Myndighetene sier de ikke vil la angrepet ødelegge julestemningen mer enn nødvendig.

Statsminister Angela Merkel besøkte tirsdag ettermiddag åstedet, der hun mintes ofrene med ett minutts stillhet og signerte kondolanseprotokollen som er lagt ut i Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche like ved.

Politisjef Münch sa at sju av de drepte er identifisert hittil, og at seks er tyskere. Den sjuende er den polske føreren som trolig ble drept da lastebilen ble kapret.

LES OGSÅ: Politiet: – Sveitsisk statsborger bak moskéangrep i Zürich

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter