Nyheter

Inngår diakonalt samarbeid

Kirkens Familievern og Diakonhjemmet har blitt enige om en samarbeidsavtale som sikrer Diakonhjemmet styringen over familievernet.

– Dette har vi hatt lyst til å få til lenge, sier Idar Magne Holme, forstander og administrerende direktør i Diakonhjemmet.

Stiftelsen Kirkens Familievern (SKF) er en ideell aktør i familievernet og hjelper familier, par og enkeltpersoner med å takle vanskeligheter i hverdagen.

LES OGSÅ: Slik løser de sykehusstrid

Styrker Kirkens Familievern

Samarbeidsavtalen med Diakonhjemmet skal gi SKF tilgang til et bredere kompetansemiljø, og større ledelses- og administrasjonsapparat, heter det i en pressemelding. Per i dag har SKF ti familievernkontor med totalt 164 ansatte rundt om i landet samt to administrativt ansatte sentralt.

– Gjennom dette samarbeidet styrkes SKF som profesjonell og effektiv organisasjon, samtidig som vi viderefører SKFs formål og diakonale forankring, sier styreleder i SKF, Helge Gaard.

LES OGSÅ: Diakonhjemmet «venter på handling»

Fortsatt selvstendig organisasjon

– Familiearbeid er viktig både i kirken og innen diakoni. Og det ligger godt til rette for samarbeid på tvers innenfor Diakonhjemmet – både med Diakonhjemmet Omsorg, familieterapeut-utdanningen og Diakonhjemmet Sykehus, sier Holme i Diakonhjemmet.

SKF fortsetter som selvstendig stiftelse med eget organisasjonsnummer og egen direktør, men om Stiftelsestilsynet godkjenner avtalen og de vedtektsendringene det innebærer skal Diakonhjemmet heretter få utnevne flertallet av styremedlemmene i SKF.

Kirken positiv til avtalen

Endringene betyr at Kirkerådets innflytelse reduseres fra å kunne oppnevne to styremedlemmer og ett varamedlem, til ett styremedlem med vara. Kirkerådet skriver i et brev til SKF at Den norske kirke «på ingen måte» vil «‘gi fra seg’ nærheten til Stiftelsen Kirkens Familievern.

«På den andre siden ønsker Kirkerådet at Kirkens Familievern blir en robust organisasjon med muligheter for faglig utvikling og styrket evne til å utføre sine oppgaver. Vi ser at et samarbeid med en diakonal stiftelse som Det norske Diakonhjem vil kunne være med å sikre at SKF også framover blir i stand til å ivareta sine oppgaver og styrke sin diakonale profil», heter det i brevet som er signert av avdelingsdirektør Paul Erik Wirgenes og seksjonsleder Guro Hellgren.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter