Nyheter

– Ingen lettvinte løsninger

Hege Storhaug avviser kritikken.

– Jeg er egentlig forundret over at mediene er mer opptatt av å snakke om fenomenet «Hege Storhaug», fremfor å snakke om innholdet i boka. Jeg har aldri søkt oppmerksomhet om min person, men heller om de sårbare; de som for eksempel opplever kjønnslemlestelse og tvangsekteskap, sier Hege Storhaug.

Har vært belastende

Flere av dem vi har snakket med berømmer deg for å ha bidratt til åpenhet i samfunnsdebatten. Hva synes du om det?

– Ja, det stemmer vel, det.

LES MER: – Hun er en ventil for de islamktitiske

Hun trekker fram at hun har har engasjert seg i samfunnsdebatten helt siden hun i 1992 skrev en artikkel om tvangsekteskap blant innvandrerjenter. Siden har hun gitt ut flere bøker og debattert kjønnslemlestelse, islam, islamisme og integrerings- og innvandringspolitikken generelt.

– Henrik Syse mener du har blitt så populær fordi du ofte generaliserer og forenkler, noe som gjør at det oppleves lett å forstå. Hva mener du om det?

– Jeg kommer aldri kjapt fram til lettvinte løsninger. Jeg har brukt over 20 år på å konkludere noe rundt islam. At det skal være snakk om lettvinte generaliseringer, vil jeg derfor ta sterk avstand fra. Det er tvert imot menneskelig belastende å komme fram til disse konklusjonene, sier Hege Storhaug.

– Opptatt av eget felt

Flere mener også at du spiller på mange av de samme mekanismene som Donald Trump: du tør å være politisk ukorrekt og er samtidig selvsikker. Kjenner du deg igjen i de beskrivelsene?

– Jeg har ikke fulgt med på Donald Trump, så jeg vet ikke hva han gjør. Jeg er nerd, og holder på med mitt eget. Men jeg vet nok om politikken i Norge til å vite hvilket spill som er i gang.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter