Nyheter

– Ingen gaver er for små

Slik forklarer åtte kristne organisasjoner hvorfor de ønsker testamentariske gaver.

Ønskene og lovnadene er publisert på hjemmesidene til organisasjonene.

KFUK-KFUM:

«Ved å tilgodese Norges KFUK-KFUM i ditt testamente, gir du videre den varme KFUK-KFUM-tilhørigheten og de mange KFUK-KFUM-opplevelser som du selv har hatt – til fremtidens barn og ungdom. En gave til ­Norges KFUK-KFUM vil bidra til at enda flere barn og unge får ta del i et trygt og åpent fellesskap og får vokse opp i tro på Jesus Kristus.»

Misjonsalliansen:

«Misjonsalliansen er takknemlige ovenfor alle som ønsker å gi en testamentarisk gave. Det kan være et pengebeløp, eller eiendom. Ingen gaver er for små, og vi er takknemlige for hver krone, som kan være med å gjøre en forskjell. I Misjonsalliansen har vi jobbet med å løfte folk ut av fattigdommen og utvikle lokalsamfunn i generasjoner. Dette er noe vi ønsker å fortsette med.

Normisjon:

«Om du ønsker det, kan du i ditt testamente øremerke deler av arven din til Normisjon. Da hjelper du oss i vårt viktige ­arbeid med å nå mennesker i inn- og utland med evangeliet.»

Israelsmisjonen:

«Vi er svært takknemlige og ydmyke for alle gaver vi mottar. Det er selvsagt opp den enkelte om man velger å skrive et testament. I arveloven er det tydelige føringer som sikrer en viss fordeling om man har ektefelle og/eller livsarvinger. Men når det gjelder å tilgodese organisasjoner med en gave, må det skrives testament.

Frelsesarmeen:

«Hver dag møter vi mennesker som står i utfordrende situasjoner, mennesker som trenger en utstrakt hånd. Ved å gi en testamentarisk gave til Frelsesarmeen er du med på å gi håp og fremtidstro til mennesker - også etter din bortgang.»

Kirkens Nødhjelp:

«Hva vil du skal skje med dine verdier når du er borte? Gjennom Kirkens Nødhjelp har du mulighet til å etterlate deg en arv som skaper forandring for mange.»

Misjonsselskapet:

«NMS er svært takknemlig for alle som gjennom sitt testament skaper en framtid for ­andre. ­Gaver gjennom testamenter ­utgjør hvert år en stor og viktig del av NMS sine inntekter.»

Sjømannskirken:

«Om du ønsker å inkludere Sjømannskirken i ditt testament, vil din gave bety mye for medmennesker i utlandet. Gaven kan gå til viktige deler av arbeidet. Det kan være beredskapsarbeid for kriser, omsorgsarbeid, 
relasjonsarbeid eller kirkelige aktiviteter. Eller en spesifikk kirke eller et geografisk område.»

LES OM SAKA:

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter