Nyheter

India forbyr surrogati til utlendinger

India har vært ett av få land som har tilbudt surrogat til utlendinger. Nå er det slutt.

«Regjeringen støtter ikke kommersielt surrogati», skriver Indias regjering i en erklæring til landets høyesterett, som for tida har en sak om surrogatibransjen oppe til behandling.

Det er kun indiske par som skal kunne benytte seg av surrogati, fastslår regjeringen, som bekrefter at kommersielle surrogatitjenester blir forbudt. «Ingen utlendinger kan benytte seg av surrogatitjenester i India.»

LES OGSÅ: Ønskebarnet kom fra India

Gjelder tusenvis

India har lenge signalisert at de ønsker å stramme inn på den sterkt økende surrogatitrafikken, og i forrige måned ba høyesterett regjeringen om å komme med nye reguleringer for bransjen.

India er ett av relativt få land som har tillatt kvinner å bære fram barn for andre mot betaling. Flere tusen barnløse utlendinger har benyttet seg av tilbudet, som vanligvis foregår ved prøverørsbefruktning og overføring av embryoer.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Utenlandske er nå ulovlig

Sent tirsdag kveld indisk tid sendte Indian Council of Medical Research (ICMR) ut en melding til alle surrogatklinikkene i India om at det ikke lenger er lov å ha utenlandske pasienter, skriver Nettavisen.

Dermed gjenstår kun den formelle behandlingen i parlamentet for å vedta den nye surrogatiloven. Regjeringen varsler at dette vil ta noe tid.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter