Nyheter

Imam i Kristiansand trekker seg og beklager

Abdikadir Mahamed Yussuf (49) i Kristiansand trekker seg som imam etter uttalelser om at muslimer ikke bør delta i bursdagsfeiringer eller ønske god jul.

Ifølge en pressemelding som ble sendt ut fra Muslimsk Union i Agder fredag kveld, beklager imamen sine uttalelser og trekker seg samtidig fra stillingen, melder Fædrelandsvennen.

Abdikadir Mahamed Yussuf har vært imam ved moskeen i Posebyen i Kristiansand, som er den største muslimske menigheten på Sørlandet. Han ble torsdag pålagt å ta ferie etter sine uttalelser om at muslimer ikke burde delta i bursdagsfeiring eller ønske nordmenn god jul.

– Trenger kurs

Styreleder Akmal Ali i Muslimsk Ungdom i Agder sier til Fædrelandsvennen at Abdikadir selv valgte å trekke seg etter et styremøte fredag kveld.

– Han beklaget veldig at uttalelsene skapte så mye splittelse og sa at han selv ikke har ment å fraråde noen å gå i bursdag, men at muslimer selv kunne velge, sier Akmal Ali til avisen.

LES OGSÅ: – Ingen islamske teologer forbyr barnebursdager

Styret i moskeen i Posebyen i Kristiansand består av representanter fra foreningene Muslimsk union i Agder og Al-Rahma Islamic center.

– Det første vi har lært er at vi ved utvelgelse av imam må være veldig nøye og sjekke referanser og bakgrunn godt, sier Akmal Ali.

LES OGSÅ: «Mange religiøse grupper ønsker ikke en 'norsk' form for religion»

Han mener også at imamer trenger kurs og viser til at Universitetet i Oslo har en utdanning for religiøse ledere. Det er en utdanning han selv har tatt.

– Der lærer man om norske forhold og norske verdier som demokrati og likestilling. En slik burde vi hatt ved Universitetet i Agder også, sier han.

– Hverdagsintegrering

Statsminister Erna Solberg sa fredag til Fædrelandsvennen at hun synes det er leit hvis muslimske menigheter fortsatt holder seg med imamer som ikke forstår hvordan det norske samfunnet fungerer.

– Alle vil vinne hvis vi lykkes med hverdagsintegreringen. Alle vil tape hvis vi mislykkes. I Norge tar vi hverandre i hånden, i Norge respekterer vi kvinners rettigheter, og i Norge går vi i bursdager når vi blir invitert. Det er det som er hverdagsintegrering, sa statsministeren.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter